Foto: Lea Meilandt
Foto: Lea Meilandt

Kim Blæsbjerg får De Gyldne Laurbær

Af Tina
05.02.24
Boghandlernes prestigefyldte pris går til forfatteren Kim Blæsbjerg. Han modtager De Gyldne Laurbær 2023 for romanen 'De bedste familier', der beskriver et stykke fortiet danmarkshistorie.

De danske boghandlere har kåret Kim Blæsbjerg som en sikker vinder af De Gyldne Laurbær. Han modtager prisen præcis et år efter bogen udkom, den 1.februar.  

De bedste familier er en fængende fortælling om tavshedskultur, forurening og klasse- og kønskamp, som har begejstret tusindvis af læsere. Romanen kaster lys over et mørkt kapitel i vores historie om Cheminovas giftudledninger og forgiftning af arbejderne.

Kim Blæsbjerg viser omkostningerne ved overgangen fra efterkrigstid til velfærdssamfund med afsæt i miljøskandalen, der stadig sætter spor i naturen. Samtidig stiller han skarpt på den vestjyske tavshedskultur og trækker tråde til den aktuelle debat om klassesamfundet.

De Gyldne Laurbær

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1949. Prisen uddeles en gang om året baseret på en afstemning fra boghandlerne i januar, og den er gået til forfattere som Helle Helle, Kim Leine, Stine Pilgaard og Thomas Korsgaard.

Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Maren Uthaug.

Læs mere om vinderne her
 

Oprindeligt skrevet af Lise Vandborg - Chefredaktør Litteratursiden.

Materialer