H.C. Lumbye

For alle

H.C. Lumbye - en popstjerne i Guldalderen

29.09.20
Musikalsk foredrag af Henrik Engelbrecht.

I 1840’erne er H.C. Lumbye og hans orkester tidens ubestridte popstjerner. Lumbye står i spidsen for det, der er Tivolis første og største attraktion, nemlig orkestret i koncertsalen – og der er masser af anden musik rundt om i haven; seks blæsere spiller fast på karrusellen, og på de ydmyge sangerindepavilloner spiller de musikere, der ikke kan få arbejde andre steder.

Musikformidleren – og tidligere musikchef i Tivoli – Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret om en tid, hvor musik af H.C. Lumbye og Johann Strauss var tidens hotteste pop, om kampen mellem Tivoli og den etablerede stadsmusikant og hans smuldrende monopol på dansemusik i København, og om dengang direktøren fik tæsk, fordi musikken blev stoppet kl. 23.

Henrik Engelbrecht