Tomas Espedal

For alle

Tomas Espedal: Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv

22.07.20
Kom på en litterær sommervandring i den norske forfatters inspirerende fodspor. Lige her i Albertslund.

Litterære sommervandringer II

Gennem historien har de store forfattere brugt rejsen og vandringen som motiv og kompas for de eksistentielle spørgsmål, som mennesketilværelsen stiller: Her har vi tid til at komme til os selv og finde os til rette i sprogets fællesskab - under åben himmel. Vi forsøger at gøre de litterære rejsende kunsten efter ved at bruge tekstens blik som en metode til at åbne landskabet op på ny. Dette er den anden af tre litterære sommervandringer rundt i Albertslund.

Tomas Espedals vandringsoptegnelser fra 2006 er efterhånden blevet en moderne kultklassiker for vejenes litterære bohemer. I sin karakteristiske rå og poetiske stil tager nordmanden livtag med rejsen som romantisk drøm og brutal realitet, og vi kommer langt omkring på Europakortet - både geografisk, kulturelt og mentalt!

Vi vil forsøge at indfange det særlige blik på vandringens unikke erfaringsform, som Espedal iværksætter i , og gennem vor vandring vil vi på forskellig vis søge at mime de bevægelser, der åbner op for de litterære lag i landskabet og sproget, vi møder.

Vi går sammen på en udvalgt rute i og omkring Albertslund, hvor der ud fra udvalgte steder i teksten gives et indblik i Espedals litterære blik på landskabet og bevægelsen mellem den, der ser, og omgivelserne, der sætter rammen for øjet.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, og til slut åbnes der op for en diskussion af vores fælles oplevelser af Espedals vandringer og vor egen.

Vandringen er for alle med interesse - og man behøves ikke at have læst bogen.

Vi mødes foran indgangen til Albertslund Hovedbibliotek inden afgang.