Birgit Kirkebæk
Birgit Kirkebæk

Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Opstandelseskirken
Gymnasievej 2
2620 Albertslund
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

AFLYST Letfærdige og løsagtige

26.09.20
Susten Bonnén sætter "Lys over Sprogø" for at få belyst, hvordan vi tillod, at vi herhjemme tvangsfjernede og -steriliserede unge udsatte kvinder i årene 1923-1961.

Suste Bonnén sætter sit personlige “Lys over Sprogø” i denne event, hvor hun har inviteret førende forskere i racehygiejne, til at komme og med egne ord belyse den tidsånd, der tillod at vi herhjemme tvangsfjernede og -steriliserede unge udsatte kvinder i årene 1923-1961.

“Letfærdige og Løsagtige” er titlen på den bog hvor dr. Pæd Birgit Kirkebæk på baggrund af grundige studier af breve og journaler fra Sprogø, gør rede for det skete.

Sognepræst Marianne Arup Fischer, Katrine Brøgger og Nis Bank Mikkelsen kommer og lægger stemmer til journaler og breve som Suste Bonnén har fundet i forskellige danske arkiver- sideløbende med autentiske fotografier udlånt af private arkiver- såvel som Rigsarkivet.

Imellem oplæsningerne vil vi komme til at opleve komponisten Carsten Johs. Mørch fortolkninger af tekst og fotografier omkring Sprogø.

Gratis adgang med tilmelding

Arrangementet er et samarbejde mellem Albertslund Bibliotek og Opstandelseskirken.