Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Target
For børn og unge
Børn & unge

Albertslund Podcastskole

25.05.22
Lav din egen podcast

Er du mellem 11 og 16 år? Vil du være vært på din egen podcast? Vil du lære at optage et interview på noget fedt udstyr, finde ud af hvordan man laver en reportage med god lyd og sikre dig, at folk bliver ved med at lytte til lige netop din historie?

Er du til Mørkeland, true crime eller Sara og Monopolet? Der findes en podcast for enhver smag. Men måske mangler lige netop din stemme og idé?

Biblioteket driver selv Albertslund Podcastskole, og her får du på fem kursusgange professionel hjælp til at lave din helt egen seje lydfortælling, som du kan dele med venner og familie og – hvis du tør – spille foran publikum til en særudgave af Albertslund Radiobiograf. Her skruer vi op for lyden og lytter i fællesskab ligesom hvis vi sad i en biograf. Radiobiografen bliver i det gamle Vridsløselille Fængsel. 

Albertslund Podcastskole har erfarne undervisere - journalist Morten Runge fra DR P1 og dramatiker Jannie Schjødt Kold, der har lavet historier til lyd - og alt det gear, du skal bruge. Du skal bare have lysten med dig og helst være mellem 11 og 16 år.

Undervisningsgangene ser sådan her ud:

Onsdag den 27. april kl 16-18: Hvad er en podcast?
Hvad er en god historie og hvordan er den bygget op? Vi lytter til gode podcasts og lurer alle tricksene af, så vi selv kan bruge dem senere.

Onsdag den 4. maj kl 16-18: Find din historie.
Skal din podcast handle om fiskeri? Basket? Kærestesorger? Bøger? Skolen? True Crime? Kriminalitet? Knallerter? Graffiti? Bedsteforældre? Fodbold? Y2K-tøj? Aner du det ikke? Så vælg bare en fra posen, vi har med. Vi skærer alle ideerne til og træner optageudstyr og studieteknik.

Onsdag den 11. maj kl 16-18: Recording!
Enten derude i virkeligheden eller i studiet på biblioteket. Vi får masser af minutter i kassen.

Onsdag den 18. maj kl 16-18: Redigering.
Vi klipper og smider ud og bytter rundt. Måske bare et afsnit, måske to. I hvert fald nok til at kunne sige, at nu har du snart din egen podcast. Og du ved, hvordan du laver flere afsnit. Medbring gerne bærbar.

Onsdag den 25. maj kl 16-18: Hvad nu?
Vi planlægger vejen videre, nu hvor du er færdig på skolen. Hvordan får jeg flere til at lytte? Hvordan laver jeg flere afsnit?

På et senere tidspunkt afholder vi Albertslund Radiobiograf. Vi inviterer venner og familie og skruer op for lyden, lytter til hinandens podcasts m.m. Datoen er ikke fastlagt endnu

OBS: Tilmeldingen her gælder alle 5 undervisningsdage

Albertslund Podcastskole er støttet af Nordea-fonden.