Foto: Greg Wilson, Unsplash
Foto: Greg Wilson, Unsplash

Danskerne vil have romantiske feel-good bøger

Af Tina
28.03.23
De hedder ofte noget med hav: Villa Havbrise, Huset ved havet og Bugten. De handler ofte om et menneske, der rykker en travl og måske kriseramt storbytilværelse op med rod og begynder på en ny i en lille kystby.

Skrevet af Lea Fløe Christensen, Albertslund Bibliotek

Der er humor, skæve og skønne karakterer, noget på spil, et simpelt og læsevenligt sprog, et tempo der hverken tager pusten fra en eller går helt i stå - og så er der i langt de fleste af bøgerne en kærlighedshistorie der ender lykkeligt.

Læserne anno 2023 elsker disse bøger – ja faktisk i så høj en grad, at en fjerdedel af alle solgte bøger på verdensplan pt er romance, altså bøger med en varm tone, der har spirende kærlighed som omdrejningspunkt, skriver netmediet Zetland i ny artikel om genrens eksplosive succes.

Hvorfor danskerne i langt højere grad end tidligere har lyst til at læse romance og andre feel-good bøger kan vi kun gisne om. Men mon ikke vi holder af at flygte lidt fra en virkelighed, der af og til kan være lidt tung og alvorlig? Mon ikke vi ofte er trætte og har brug for bøger, der er lette at gå til og føles som et varmt og kærligt kram?

Har du endnu ikke kastet dig ud i feel good og romance, men synes du ofte du falder i ”Netflix-fælden”, når du er træt og ikke lige orker en bog, der kræver for meget af dig? Gør som mange andre, tag med ud til en lille kystlandsby…

Kig forbi udstillingen lige ved udlånsautomaterne og snup et eksemplar af den nye inspirationsfolder med temaet ”Badehotel, hygge & hjerte”.

Materialer