Væltede træer og andre gode sager

Af Tina
26.04.24
På tirsdagens vandring med litteratur og natur tog kommunens biolog Jacob Ruskov-Nielsen og litteraturformidler Lea Fløe de medvandrende med på en lille tur, hvor det lille skovområde bag Vandhaverne blev nærstuderet.

Skrevet af Lea Fløe Christensen

Jacob fortalte undervejs om, hvordan de har væltet træer med vilje for at få insekter, ræve mm. til at flytte ind i rodområdet, han fortalte, hvorfor sten er vigtige at få tilbage i landskabet og gav nye perspektiver på glæden ved den rette vandbundshældning ved det lille, nyetablerede vandhul. 

De gule anemoner havde nu også fundet vej til det lille skovområde, fordi der nu er kommet plads mellem træerne og dermed lys til skovbunden. 

Undervejs læste Lea op fra bøger med både sten og vand: 

Jens Smærup Sørensen: Evigt i tiden

Élisée Reclus: Et vandløbs historie

Næste - og sæsonens sidste vandring er onsdag den 15. maj

Med Lone og Jakob som de gennemgående personer, tegner Jens Smærup Sørensen et historisk billede af landbrugsdanmark. Fra 1700-tallets landbrugsreformer til nutidens klimakrise. Til læsere af historiske romaner og med interesse for et bæredygtigt dansk landbrug

Poetisk bog fra 1869 om vandløb og natur. Et anarki-socialistisk manifest, der samtidig er en beskrivelse af et vandløb fra kilde til hav. Det er ikke udelukkende en geolog der taler, men også en samfundskritisk beskrivelse af vores evolution og hvordan vi indretter vores samfund. For idéhistorisk og filosofisk interesserede læsere

Materialer