Årets bedste musik 2019 - del 2

15.01.20
Vores voksenbibliotekar og musiknørd Tina giver sit bud på de bedste musikudgivelser i 2019.

Lana del Rey: Norman fucking Rockwell
På dette album perfektionerer Lana del Rey det musikalske univers, der har karakteriseret hende lige fra start. The dark side of Hollywood møder film noir møder popmusik og strygere, tilsæt den karakteristiske længelsfulde og luftige vokal og magi opstår.

Trust: The Destroyer, Part 1
Hedonistisk og længelsfuld mørk elektronisk pop fra canadiske Robert Alfons, der går direkte i fødderne. Uden tvivl det album jeg har lyttet allermest til i det forgangne år.

Bat for Lashes: Lost Girls
En hyldest til 80’erne, der med sine super iørefaldende popsange og stemningsbærende synthflader sender os direkte ind i imaginær 80’er film befolket med lost girls.

Angel Olsen: All Mirrors
Hun startede som lavmældt singer/songwriter men på All Mirrors befinder vi os en slags artpop-land med fremtrædende synth og strygerarrangementer. For hvert album tilføjer hun nye facetter til sit musikalske univers og dette er det foreløbige højdepunkt på rejsen. Skøn vokal!

Bill Callahan: Shepherd in a Sheepskin Vest
Åh! Hvor var det skønt endelig at høre nyt fra en af verdens bedste og mest underspillede singer/songwriters, der er tilbage med taknemmelige og blide sange om familielivets lyksaligheder.

Nick Cave: Ghosteen
Sorg, håb og musikalsk skønhed går hånd i hånd og Nick Caves følelsesfulde stemme og poetiske tekster, der understøttes af afdæmpede synthflader og klaver, griber dig lige om hjertet.

Leonard Cohen: Thanks for the Dance
Overraskende posthum udgivelse som sønnen Adam Cohen har brugt de sidste par år på at færdiggøre. Halleluja! Den dybe og sprøde baryton lyder igen, og der viste sig at være guld i Leonard Cohens gemmer.

Sleater-Kinney: The Center Won’t Hold
Det er den amerikanske trios niende album, men de spiller stadig med uforfalsket rå energi, samfundskritiske tekster og er bare totalt badass!

Aldous Harding: Designer
New Zealandsk singer/songwriter, der med Designer har skabt blide og lavmælte akustiske sange, der kan lyttes til igen og igen.