Skriver du opgave uden bøger?

14.09.20
Er du i gang med en større opgave til din studie lige nu?

Udover at bruge biblioteket i vores åbningstid har du gennem bibliotekets netmedier adgang til mange gode kilder, som kan bruges i din opgave.  Se vores åbningstider her.

OBS: Det gælder for adgang til alle kilderne, at du skal bo i Albertslund Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem. Bor du ikke i Albertslund Kommune, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder. Er du ikke låner endnu, så opret dig her med NemID.

Digitale kilder

Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne. Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sportens verden eller du skal analysere en film.

• Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om stort set alle emner på dansk. Klik her for adgang

• MasterFile kan anbefales, hvis du har ledt forgæves på Google. Her er artikler på engelsk om næsten alt mellem himmel og jord. Husk at du skal oversætte dit søgeord til engelsk. Klik her for adgang

• InfoMedia er danmarks største artikeldatabase med fuldtekst adgang til danske artikler fra landsdækkende dagblade som fx Berlingske Tidende, Politiken, Weekendavisen, Jyllandsposten og Information. Klik her for adgang (kun adgang fra biblioteket).

Informationssøgning

Informationssøgning er en vigtig integreret del af opgaveprocessen. Du skal opsøge viden for at kunne skrive en god opgave. Vi har i bibliotekssamarbejdet udviklet en række tips som vi tænker, at du kan have glæde af. Det er blevet til en masse gode how-to videoer på eKurser.nu, som du kan se her.

Den gode litteraturliste

Inden du kan aflevere din opgave, skal du sikre dig, at du har styr på din litteraturliste.  Hvis du er usikker på hvordan du skal gribe det an, kan du prøve at se på litteraturlisteautomaten, som hjælper dig på vej. Klik her for at tjekke den ud!

Du kan se en oversigt over alle vores digitale adgange her.

Oprindeligt skrevet af thdsa, Vejle Bibliotekerne.