Banner til Årets Bogsamling 2018

Skal Albertslund Bibliotek være Årets Bogsamling 2018?

17.09.18
Du kan indstille Albertslund Bibliotek prisen.
Årets bogsamling 2018

Danske skønlitterære Forfattere er igen klar til at uddele prisen for årets bogsamling til et folkebibliotek

Kommer du tit og glad på dit lokale folkebibliotek for at låne bøger?
Kommer du til et bibliotek fyldt med gode bøger på hylderne?
Kommer du hjem med de bøger du søgte ?
Kommer du måske endda hjem med andet og mere, end det du gik efter?

Hvis du kan svare ja på et eller flere af disse spørgsmål, kan du nu nominere dit lokale folkebibliotek til prisen Årets bogsamling.

Danske skønlitterære Forfatteres bestyrelsesmedlem, forfatteren Jan Thielke udtaler om baggrunden for Årets bogsamling, som første gang blev uddelt i begyndelsen af 2017 og dengang gik til Biblioteket Kulturværftet i Helsingør.

”Vi vil gerne hylde de folkebiblioteker, som vægter bøgerne – de fysiske bøger på reolerne – højt. Bibliotekerne hvor kvalitetslitteraturen har det godt, om det så er den aktuelle, anmelderroste samtidslitteratur, de store klassikere eller de mange gode romaner, novelle- og digtsamlinger, som udkom for fx 5, 10 eller 50 år siden. Vi ønsker at sætte fokus på de biblioteker, som har en stor, kvalitativ og ikke mindst tilgængelig bogsamling, et bibliotek som ikke sætter en ære i at kassere så mange bøger som muligt”

Alle landets læsere og lånere kan indstille deres lokale bibliotek.
Indstillingsfristen er 10/10 – 2018 kl. 23:59.

Indstil dit yndlings bibliotek med en god begrundelse her

Det endelige valg bliver taget af en trepersonersjury.

Det vindende folkebibliotek får tildelt 50.000 kr., biblioteket på andenpladsen får 15.000 kr. og endelig får tredjepladsen 10.000 kr.
Beløbene er øremærket til indkøb af – endnu flere – bøger til biblioteket, og hvilke biblioteker, der får tildelt priserne, vil blive offentliggjort i november 2018.

Der er desuden præmier til de lånere, som skriver den bedste nominering.
Førstepræmien er et boggavekort på 1.000 kr., anden præmien er et boggavekort på 500 kr. og endelig er tredjepræmien et boggavekort på 300 kr.

Årets bogsamling-priserne er finansieret af de ufordelbare midler, som Danske skønlitterære Forfattere modtager via Copydan Tekst & Node.