Børnene vil bestemme selv!

10.11.22
Vinderen af børnevalget 2022 er Eddie med sloganet "Ja til at bestemme selv!"

Det er ikke kun de voksne, der den seneste tid har afholdt valg. Siden den 11. oktober har landets børn nemlig kunnet stemme ved Børnevalget 2022 på deres lokale børnebibliotek – og nu er vinderen så fundet. Børnene kunne vælge mellem 10 kandidater fra kendte og populære børnebøger, og
stemmeoptællingen viser, at årets nationale vinder blev Eddie med sloganet ”Ja til at bestemme selv”. Over 16.000 børn stemte, og Eddie sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne.

Lidt om Eddie

Eddie er en herlig lille ballade-dreng, som gør, hvad der passer ham. Og så er han lillebror til Sally fra Sallys far-bøgerne. Eddie synes, det er vildt kedeligt at lære alfabetet, så han finder på sin helt egen måde at lære det på. En tur i Zoologisk have bliver endnu sjovere, end Eddie havde troet – og hans far havde håbet. Eddie kan også finde på at gå hjem fra børnehave, selvom far ikke er der til at hente ham, og selvom han ikke får lov af pædagogerne, for Eddie vil selv.

Bøgerne om Eddie er skrevet af Thomas Brunstrøm, illustreret af Thorbjørn Christoffersen og udgivet af forlaget Carlsen.

Bøgerne findes på hylderne på alle landets biblioteker og som E-bøger og lydbøger på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Børnevalget blev i år afholdt for femte gang. Som i tidligere år er Børnevalget arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets øvrige biblioteker med henblik på at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Læs mere om Børnevalget på børnevalg.dk.

Et stort tillykke til Eddie med den flotte valgsejr ved Børnevalget 2022!

Materialer