Aktiviteter for de store

07.01.21
Biblioteket har lukket - hvad nu?

Normalt ville I gå på biblioteket - men det har lukket... Børnebibliotekarerne vil i det følgende præsentere nogle af de muligheder, der er for børn og unge til at holde hjerne og fantasi i gang.

eReolenGO

Bibliotekernes digitale børnebibliotek tilbyder bøger både som e-bøger og lydbøger. Du kan låne 10 e-bøger og 10 netlydbøger på en måned. Men vær opmærksom på, at alle de bøger, som har et blåt ikon altid kan læses – også når du har brugt din kvote op. Du kan få hjælp til at finde de lette bøger ved at bruge Golix, som har inddelt bøgerne efter LIX-tal (jo lavere LIX-tal, jo lettere er bogen)

Filmstriben.dk

Bibliotekernes online streamingtjeneste, hvor der er et stort udvalg af både spillefilm og kort- og dokumentarfilm for børn og unge. Udvalget og kvaliteten er stort, så tag popcorn frem og sæt jer sammen med en god film. Du kan låne 10 film om måneden.

Fagbog.Gyldendal.dk

Her kan du finde 145 fagbøger om alverdens emner. Du kan læse selv – og du kan få læst højt, og du kan løse opgaver i forskellige sværhedsgrader. For alle klassetrin. Det er skolerne i Albertslund, der abonnerer på fagbøgerne, og derfor skal du bruge dit Unilogin i stedet for dit biblioteks-login.

Frilæsning.dk

Her er masser af bøger til frilæsning for de første klassetrin. Det er skolerne i Albertslund, der abonnerer på fagbøgerne, og derfor skal du bruge dit Unilogin i stedet for dit biblioteks-login.

Film-X animation

I kan selv lave jeres egne film på jeres iPhone eller iPad med Det Danske Filminstituts app.

Smart Parat Svar

Den årlige quiz for kloge børn har lavet 13 fede kahoots, så I kan quizze derhjemme - fx om Harry Potter, Natur&Teknik, Andeby, Verden rundt, Percy Jackson og meget mere.

Gratisbørnebøger.dk

Gratisbørnebøger.dk har åbnet op for gratis adgang til 20 gode børnebøger, som du kan læse helt gratis. Adgangen er åben under hele skolelukningen - og februar med,
 så der stadig kan blive læst gode bøger, selvom eleverne sidder derhjemme

Men husk fremfor alt at læse og hygge jer sammen!