Aktiviteter for de store

16.03.20
Biblioteket har lukket - hvad nu?

Normalt ville I gå på biblioteket - men det har lukket... Børnebibliotekarerne vil i det følgende præsentere nogle af de muligheder, der er for børn og unge til at holde hjerne og fantasi i gang.

Smart Parat Svar

Den årlige quiz for kloge børn har lavet 13 fede kahoots, så I kan quizze derhjemme - fx om Harry Potter, Natur&Teknik, Andeby, Verden rundt, Percy Jackson og meget mere.

Gratisbørnebøger.dk

Når skolerne lukker, så åbner Gratisbørnebøger.dk.
Under hele skolelukningen vil der være gratis børnebøger, så der stadig kan blive læst gode bøger, selvom eleverne sidder derhjemme

eReolenGO

Bibliotekernes digitale bibliotek tilbyder bøger både som e-bøger og lydbøger. Du kan låne 5 e-bøger og 5 netlydbøger på en måned. Men vær opmærksom på, at alle de bøger, som har et blåt ikon altid kan læses – også når du har brugt din kvote op.

Filmstriben.dk

Bibliotekernes online streamingtjeneste, hvor der er et stort udvalg af både spillefilm og kort- og dokumentarfilm for børn og unge.
Udvalget og kvaliteten er stort, så tag popcorn frem og sæt jer sammen med jeres børn.

Film-X animation

I kan også lave jeres egne film på jeres iPhone eller iPad med Det Danske Filminstituts app.

Scratch

Lav jeres egne historier, animationer og computerspil i Scratch

Men husk fremfor alt at læse og hygge jer sammen!

Noget af denne tekst er lånt fra Herning Bibliotekerne