Aktiviteter for de små

16.03.20
Biblioteket har lukket - hvad nu?

Den næste tid kan timerne hos småbørnsfamilierne blive lange, for selvom du og dine børn selvfølgelig skal ud og have luft og lege, så kan I ikke bare tage på de almindelige udflugter - eller på Biblioteket...

Børnebibliotekarerne har her samlet et par konkrete ideer til læsning, bevægelse og leg.
Det er alt sammen noget med ord i – for sprogstimulering er vigtigt både i en ualmindelig og helt almindelig hverdag med de yngste børn.

Læs bøger – hver dag

Brug tid hver dag på at læse højt for dit barn.
Når du læser for dit barn styrkes sproget, fordi du give dit barn en masse nye ord igennem de gode historier. Udover at udvide dit barns ordforråd er højtlæsning også med til at stimulere fantasien, styrke empatien, kilde nysgerrigheden og gøre dit barn klogere – både på sig selv og på sin omverden.

Læsning hjælper også barnet senere i livet, når det selv skal til at læse.

I har sikkert bøger fra biblioteket eller andre bøger i hjemmet, som I sammen kan læse.
Læs dem højt, læs dem igen og tal med jeres barn om det I læser. Højtlæsning og samtaler er med til at aktivere sproget – og så er det en rigtig dejlig måde at være samme med sit barn på.

Det er hyggeligt at læse sammen, og det er samtidig en mulighed for ro og nærvær med dit barn

Bøger til dig og dit barn

Biblioteket holder lukket, men på eReolen kan du låne bøger og lydbøger – også til de yngste børn.
Under ”Børn og unge” kan du vælge aldersgruppen 0-3 år eller 4-6 år og finde gode bøger til læsning eller lytning med dit barn.

Du kan låne fem bøger med dit cpr.nr og biblioteks login, og vær opmærksom på, at bøger med et blåt ikon altid kan lånes – også når din kvote ellers er opbrugt.

Dine børnebibliotekarer anbefaler bøger, som du har adgang til på eReolen. Vi giver gode læseråd til nogle konkrete titler, som du kan bruge, når du læser sammen med dit barn. Vi udvælger fokusord og sproglege, som kan forlænge jeres læseoplevelse ved at lege og undersøge ord eller sætte bevægelse på læsningen.
Find læsevejledningerne her

Bevæg jer og leg med sproget

Morgengymnastik kan være på til krop og hjernen, og det er der flere gode ideer til.
Albertlund Bibliotek er en del af Sprogsporet, som netop arbejder med krop og sprog.
Tilmeld dig som forældrebruger og få adgang til masser af inspiration til lege med sproget sammen med dine børn.

På Lotte Sallings hjemmeside kan I ligeledes hente inspiration. Lotte Salling har skabt bogstav- og tal-atletik og sammen kan I også få smagsprøver på yogaremser, ordgåder og ordlege.
Find materialet til Lotte Sallings sproglege her. Lotte Salling har desuden skrevet rigtig mange gode billedbøger, som du normalt kan låne på Biblioteket. Lotte Salling deler selv en del af sine billedbøger, som du kan læse online her