Pans labyrint

18.03.20
Filmanbefaling

Filmen 'Pans labyrint' er en eventyrlig, vidunderlig og skræmmende film med Guillermo del Toro i instruktørstolen.

Vi er i 1930'ernes borgerkrigshærgede Spanien. Francos fascister har magten, og det er barske tider! Den 12-årige Ofelias svagelige mor har giftet sig med en fascistisk kommendant og venter hans barn, og Ofelia er med på slæb til hans hjem langt ude i en skov. Fantasi og virkelighed bliver blandet grundigt sammen, da Ofelia en dag møder faunen Pan i en mystisk labyrint. Her får hun at vide, at hun i virkeligheden er en prinsesse, og Pan tilbyder hende muligheden for at vende tilbage til sin rigtige fars magiske rige, hvis hun bare gennemfører tre prøver. Og det bliver ikke ufarligt!

Det er svært at sige om det er virkeligheden med brutale fascister og kæmpende oprører eller den eventyrlige verden, som Ofelia ofte befinder sig i, som er den farligste. Det er en virkelig smuk film og en hæsblæsende fortælling, som ikke kan undgå at gribe én!

Filmen kan lånes på biblioteket, men når vi har lukket kan den desuden ses på Filmstriben

Anmeldt af webbibliotekar Louise