Kig ud i verden med Filmstriben

25.09.20
3 gode film på Filmstriben.

Det bedste ved Filmstriben er, at du finder stribevis af kvalitetsfilm, som ikke er at finde på de store kommercielle streamingtjenester. Det er bl.a. her vi leder efter film langt væk fra Hollywood og glamour, film der udvider vores horisont og syn på verden. Vi har udvalgt tre film af høj kunstnerisk kvalitet, der giver dig udsyn og stof til eftertanke.

COLOMBIA
Trækfugle af Ciro Guerra

Episk og flot fortalt film om en ung mand fra et oprindeligt folk i Columbia, og hans karriere som narkohandler. Efterhånden som narkohandlen tager fart går den oprindelige kultur han er født i til grunde lidt efter lidt.

Instruktøren står også bag en evigt fascinerende ’Slangens favntag’ ligeledes om et oprindeligt folk i Columbia.

LIBANON
Kapernaum af Nadine Labaki

Filmen er en nådesløs skildring af livet som gadebarn i Libanon. Vi følger det omsorgssvigtede men ukuelige barn Zain. Filmen er blevet udråbt til et mesterværk af anmelderne, og var i 2018 en af favoritterne i opløbet om at vinde en Oscar som bedste udenlandske film.

AUSTRALIEN
The Nightingale af Jennifer Kent

Det vækker nysgerrighed, når en film omtales som ”en slags feminstisk hævn-western” (Politiken). Dem har verden endnu ikke set mange af. Den handler om vigtige emner som voldelig kolonialisme, racisme og misogyni. Vi følger den unge irske fange Clare, der vil tage en grusom hævn over en engelsk officer. Med sig har hun Billy, en aboriginal tracker, som er plaget af sine egne dæmoner.