CPH:DOX går online

21.03.20
Hvad gør en dokumentarfilmfestival, når hele landet lukker ned? Den genopstår naturligvis digitalt.

Den populære filmfestival Cph:Dox har lagt en lang række af sine film ud til fjernleje så længe karantænen varer. Vores formidler Daniel har et par filmanbefalinger til dig:

Den debuterende danske instruktør Pauline Merrilgaard har fulgt en gruppe unge drenge gennem et år på Kastanjevejens Efterskole i København i filmen Et år for evigt. En af mine venner skrev at den trend med at dele ungdomsbilleder af sig selv, som florerer på sociale medier lige nu, har at gøre med at man føler sig ængstelig over corona-virussen og gerne vil se sig selv som stærk og ung – eller længes tilbage til den tids uskyld. Hvad ved jeg. Dansk film kan i hvert fald et eller andet med ungdomsportrætter lige nu!

Se f.eks. også den fantastisk fine ’Skjold og Isabel’ på Filmstriben om et meget ungt forelsket pars vanskeligheder med tilværelsen og hinanden.

Hvis du endnu ikke har set ”den danske ’Skam’” fra provinsen: ’Doggystyle’, så gør dig selv den tjeneste. Afsnittene varer oftest 15-20 minutter, så du kan godt følge med.

Hvis man nu ikke er til al den ungdom, så kan man kaste sig over de gamle mænd i reggaedokumentaren ’Inna de Yard’ på Filmstriben.

Eller hvad med en dokumentarfilm om universets gåder på Cph:Dox: The edge of all we know.

Eller en film om, hvordan man kan bruge film til at skabe håb, mening og sammenhold midt i en kaotisk tid? Ukrainske ’The earth is blue as an orange’ er vist en af den slags dokumentarer, hvor man skiftevis græder og griner. 

Læs mere om CPH:DOX her

Husk også at du har adgang til et hav af gode film via Filmstriben. Vi lægger løbende anbefalinger op i den kommende tid. #blivhjemme

Gå selv på opdagelse i den magiske verden af film. God weekend fra dit digitale bibliotek.