tidskiste
tidskiste

Tidskisten

Af Anonym (ikke efterprøvet)
21.02.17
Bibliotekaren anbefaler: Tidskisten af Andri Snær Magnason

Sigrúns forældre frygter et verdenstruende økonomisk kollaps og køber derfor tidskister til hele familien. Lige som mange andre familier verden over også gør. En tidskiste, hvor alt tid står stille og ens krop går i dvale og dermed stopper ældningsprocessen. Dette bliver forældrenes valg for familien, i håbet om at kisten vil åbne, når verden en dag vil være et bedre sted.

Sigrúns kiste åbner sig mange år efter. Forældrenes kister åbner sig ikke... Sigrún kommer ud til en verden, der er ekstrem anderledes end den hun og familien havde forladt. Hele byen er overtaget af naturens kræfter – dådyr, egern, frøer, edderkopper, vand. Træer og planter har vokset sig ind i husene. Alt er efterladt i de desperate dage – hvor Sigrúns familie valgte tidskisterne. Ingen mennesker er på gaderne, ingen voksne. Kun en dreng finder Sigrún. I et hus findes flere ensomme børn – undsluppet deres tidskister – uden forældre. I blandt er dog en gammel dame. Men hende vækkes eventyret om byen Pangea og den evige prinsesse Ravnetina til live.

En smuk og medrivende historie, hvor dystopi og science-fiction møder eventyr. Igennem bogen tager eventyret om Ravnetina mere fat og bliver den primære fortælling. Tidskisten er en fantastisk fortælling – om at frygt, magt og tro kan splitte verdener ad. Jeg blev fanget med det samme af det mystiske, der driver fortællingen om Sigrún og ikke mindst den evige prinsesse Ravnetina, der af ufri vilje bliver en elsket og frygtet helgen, spærret inde i en tidskiste.


Reservér den her og kom på en rejse igennem en fantansi-verden uden lige!

Materialer