Ulykkernes tid - forside
Ulykkernes tid - forside

Ulykkernes tid

11.10.16
Anbefaling fra børnebibliotekarerne

Det er længe siden, at jeg er blevet grebet så meget af en spøgelseshistorie, som jeg blev af 'Ulykkernes tid'. Måske mest fordi den er så pokkers godt skrevet, og fordi der er så meget mere i den end bare en spøgelseshistorie - der er også kærlighed og umulig kærlighed, familiehemmeligheder og overgreb - alt sammen beskrevet levende og medrivende. 

Ulykkernes tid er den betegnelse Cara og hendes familie - hendes mor, søsteren Alice og den jævnaldrende stedbror Sam - har for den måned om året, hvor de ikke kan føle sig sikre: oktober måned. Ulykkerne regner ned over dem: biluheld, faldulykker, ting der vælter - og de får brækkede knogler, skrammer, knubs, hjernerystelser mm. Cara planlægger en Halloween fest, som skal fejre med eftertryk at ulykkernes måned er forbi. Samtidig prøver hun at løse en besynderlig gåde: hvad er det blevet af klassekammeraten, Elsie, som kan ses på næste samtlige billeder, Cara nogensinde har taget, men som ingen nu kan huske - hverken lærere eller elever.

Jeg vil ikke fortælle for meget - for du fortjener selv at læse dig frem til de overraskende svar på mysterierne - både Elsies forsvinden, men også hvad Ulykkernes Tid er for noget - hvorfor bliver lige Cara's familie hvert år ramt af alle de ulykker? Det er en super spændende historie, som fortjener at blive læst en dag, hvor det regner udenfor, og hvor du sidder indendør med en kop varm kakao og kan lade dig forsvinde ind i Cara's verden - og i Ulykkernes tid - som ikke ikke alle slipper godt fra...

Kan i øvrigt også læses af voksne ;-)

Materialer