Forsiden til Turneringen i Gorlan
Forsiden til Turneringen i Gorlan

Turneringen i Gorlan

30.08.16
Nyt til dem, der elsker Skyggens lærling! Børnebibliotekarerne anbefaler varmt

Længe før Will blev Skyggens lærling var Halt selv lærling - det læste vi om i 'De tabte historier'. I denne nye spin-off serie på Skyggens lærling møder vi Halt, da han var ung. Det var dengang  han kæmpede mod Morgarath for første gang sammen med vennen og kollegaen Crowley. Og dengang Baron Arald af Redmont var ung, og Kong Duncan kun var Prins Duncan. Selvom vi jo kender handlingen en lille smule er baggrundshistorien for Morgaraths storhed og fald mindst lige så spændende som den oprindelige serie om Will.

I 'Turneringen i Gorlan' møder vi Halt og Crowley som prøver at samle rangerne til kamp mod Baron Morgarath. Morgarath prøver at tage magten i Araluen. Han har fingereret et attentat på Kong Oswald, så nu bor Kong Oswald på Morgarath's borg og er fuldstændig i hans magt. Prins Duncan bliver beskyldt for attentatet, og rygterne lyder, at han nu render rundt med en flok banditter og hærger og plyndrer befolkningen oppe mod nord. Alt er nu ikke som det ser ud, som Halt og Crowley hurtigt finder ud af. Morgarath gør alt hvad han kan for at komme af med de kongetro rangere, og skifter dem lidt efter lidt ud med sine egne mænd. Men det finder rangerne sig selvfølgelig ikke i. De ruster sig til kamp - i første omgang ved turneringen i Gorlan.

Jeg kan godt lide at møde kendte ansigter fra da de var unge - alle dem, som Will synes er gamle, var jo unge engang og kæmpede aktivt side om side. Jeg kan så godt lide Halt, og han var præcis lige så bister, da han var ung, som han er senere - men måske ikke helt så selvsikker. Flanagan skriver så spændende, at man er fanget fra start, og helst ikke slipper bogen, før man er færdig med den. Og når man er færdig med den begynder man at undersøge, hvornår den næste kommer. Og jeg kan berolige jer: bind 2 er så småt på vej. Den er i hvert fald skrevet og skal nu bare oversættes. På engelsk hedder den 'The Battle of Hackham Heath'. Den glæder jeg mig allerede meget til! Måske er det her vi kommer til at møde Will's far?

Rigtig god læselyst!

Materialer