Snesøsteren

27.11.20
Børnebibliotekaren anbefaler julekalenderbøger

Snesøsteren’ af Maja Lunde -  vidunderligt illustreret af Lisa Aisato - er en smuk, sørgelig og livsbekræftende julefortælling for de 8-12 årige.

Man skal normalt ikke have kleenex klar, når man læser julekalenderhistorie. Men det vil jeg nok anbefale til i hvert fald nogle af kapitlerne i ’Snesøsteren’ (i hvert fald kapitel 22). Alligevel er det en rigtig julehistorie, for hovedpersonen Julian skal både redde julen og hele sin familie i denne her bog.

Julian mistede sin storesøster for et halvt år siden, og hele hans familie er stadig i sorg. Mor og Far vil ikke tale om det. De siger, at de må give det tid, men tiden går, og julen nærmer sig, og alt er stadig forfærdelig trist. Så møder Julian pigen Hedvig, som er alt andet end trist! Hun er farverig, snakker hele tiden, og byder på varm kakao med flødeskum, som er det bedste Julian ved. Hedvig gemmer nu også på en hemmelighed, og sammen finder de to børn ud af at hjælpe hinanden, blandt andet ved hjælp af en snepige, en trykpresse, en badedragt, et par skøjter og smil, der kan lyse hele verden op.

Historien er til jer, der gerne vil have mere end nisser og julespas, og som gerne vil dele en dejlig historie med hinanden. Jeg lover, at historien trods behovet for kleenex, nok skal ende godt J

Hilsen børnebibliotekar Louise