Ravnenes hvisken

15.03.20
Forfatter: Malene Sølvsten

Det er efterhånden mange lånere – både børn og voksne – der har anbefalet mig at læse Ravnenes hvisken, og nu fik jeg det endelig gjort. Og heldigvis for det! Den var både god, velskrevet og spændende, og selvom det er en gedigen bog (lige knap 700 sider), så tog den ikke lang tid at læse. Det var en af den slags bøger, som jeg nødig lagde fra mig, og ting som arbejde, rengøring, madlavning og søvn kom faktisk lidt i vejen for læsningen.

Hovedpersonen, den 17-årige Anne, er en enspænder. Hun har boet hos plejefamilier det meste af sit liv, men bor nu alene med sin hund, Monster, fordi ingen vil have hende. Hun går i gymnasiet, hvor hun ikke har nogen venner før Matthias og Luna starter, og som de første nogensinde godt kan lide Anne. Men det er nok også det eneste gode i Annes liv. Hun begynder at have drømmesyner om natten, hvor hun ser en ung rødhåret pige blive dræbt og få skåret en rune ind i ryggen. Snart er det ikke kun onde drømme: rødhårede piger begynder virkelig at blive dræbt i det område, hvor Anne bor... Der er store ting på spil - meget større end man først tror!

Det er en virkelig spændende serie for store børn og unge (og såmænd også for voksne)! Især hvis man er til nordisk mytologi. Ud over de tre bind om Anne, så findes der også et bind 2½ om bipersonen Varnar, og en forhistorie om bipersonen Elias, som også er rigtig gode!

Den kan varmt anbefales til både din indre ase-nørd, din indre romantiker og til dig, som bare godt kan lide en historie, som er godt skruet sammen.

Serien kan findes på biblioteket, og bind 1 og 2 er desuden altid tilgængelig på eReolen Go! som både e-bog og netlydbog.

God læselyst!

Materialer