Jeg er Albert Storm
Jeg er Albert Storm

Jeg er Albert Storm - måske en historie

03.12.18
Børnebibliotekaren anbefaler

‘Jeg er Albert Storm’ er en helt usædvanlig bog! Efter endt læsning er jeg stadig en lille smule i tvivl om, hvordan det hele hænger sammen – men på den gode måde! Fordi jeg ved, at når jeg læser den igen (og det vil jeg komme til), så vil jeg se andet og mere end jeg så første gang.

Alberts storebror Benjamin forsvinder, og hans familie er ved at gå i opløsning. Samtidig forsvinder et helt hus nede ved stranden, og ingen – udover Albert og hans veninde Annika – synes at kunne huske at det nogensinde har været der. Der sker den ene mystiske ting efter den anden, og Albert prøver at hitte rede i det hele. Og læseren selv bliver sat på prøve, for hvad er rigtigt og hvad er fantasi?

Bogen er forrygende spændende, og man får ikke noget foræret i forhold til at regne det hele ud. På den måde kræver bogen noget af sin læser – og det må den godt. Jeg glæder mig SÅ meget til at snakke med andre om bogen, for jeg vil vide, hvordan DE opfattede dette og hint, og hvornår DE regnede det eller det ud.

Sproget er – som altid, når det er Zenia Johnsen, der skriver – smukt og finurligt. Hun bruger aldrig standard beskrivelser, når der skal sættes ord på noget, og jeg mærker stemninger, steder og personer så meget bedre af den grund.

Målgruppe, spørger I? Altså, jeg er ret sikker på, at den kommer til at stå i vores børnebibliotek blandt den almindelige skønlitteratur, men det er én af de bøger, som voksne også med stor fornøjelse kan læse (det gjorde jeg i hvert fald), og det er også en bog, som en familie med halvstore børn kan læse højt sammen. For der er masser at snakke om!

Anbefales helt vildt varmt!

Materialer