Hør en lydbog på bilferien

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.07.22
Lån lydbøger via appen eReolen GO!, og få ro på bagsædet

Godt tip til turen

Tiden går hurtigere med en god historie, og her finder du forslag til spændende og sjove bøger, som børn og voksne kan lytte til sammen.

Vi har fundet en god håndfuld sjove og spændende bøger - lidt for alle aldersgrupper, så køreturen føles kortere. 

Det er en god ide at gøre bøgerne tilgængeligt offline, inden I kører hjemmefra.
Det gør du ved at trykke på de tre prikker øverst til højre på appen eReolen GO! - du ser dem når lydbogen er lånt i appen.

"Ferieklar : godnathistorier der sender børn på drømmerejse"

Fra 6 år. Tag med Gud på ferie til Rhodos og med Rosa på morderisk safari i Afrika. 10 sjove og finurlige historier om at holde ferie. 2 t., 23 min.

"Sølvblomst" af Cecilie Eken

Fra 10 år. Jonas og Simon har bygget en hemmelig hule i den gamle blomsterglade kones have i skoven. Jonas drages imod husets havestue i denne fortælling om en dreng, der får ansvaret for en magisk plantepige med uforudsigelige kræfter. 3 t., 29 min.  Lyt også til 2. bind i serien "Natblomst".

"Bjørnekongen" af Peter Gotthardt

Fra 7 år. Første bind i eventyrlig trilogi om Kong Valbjørn, der er blevet forvandlet til en bjørn af den onde dronning Malvólia. Børnene Ravn og Mejse sætter sig for at hjælpe kongen, men vil det lykkes dem at få ham forvandlet tilbage? 5 t., 30 min.

"Geminiforbandelsen" af Kim Ace

Fra 8 år. Rasmus bliver venner med den nye dreng, Xander, og snart begynder der at ske mystiske ting. Forfulgt af et kattelignende monster bliver de suget gennem tid og sted, og pludselig befinder de sig i en helt anden verden. Hæsblæsende actioneventyr fuld af magi, monstre, hemmeligheder og farer. 6 t., 46 min. Pt. to bind i serien.

"Den rustne verden" af Adam O.

Fra 9 år. Danmark er nu en gigantisk losseplads, og Ramona, Bowie, Peter og Lærke bor med forældrene i kuplen NyKøbenhavn på Grønland. Efter en flyulykke er børnene alene i Danmark, hvor gamle robotter efterlades til skrot. Men nogle robotter er stadig aktive, og børnene må lære at kende ven fra fjende. Tankevækkende fortælling om klima og miljø. 3 t., 13 min. Tre bind i serien.

"Lydbogen der ikke ville slutte" af David Sundin

Fra 3 år. Der var engang en lille person, der kom til at begynde på en lydbog, der ikke ville slutte og som gjorde alt, hvad den kunne for aldrig nogensinde at slutte. En humoristisk og vrøvlet lydbog, der leger med historiske begivenheder, fjollede påfund og filosofi. 61 min.

"Mesterdetektiven Blomkvist" af Astrid Lindgren

Fra 11 år. Kalle fordriver sommerferien sammen med sine venner Eva-Lotte og Anders. Men så sker der noget, som kaster mesterdetektiven og hans venner ud i et livsfarligt eventyr. 3 t., 51 min. Tre bind i serien.

"Mugge og hans mærkelige hjerne" af Wulffmorgenthaler

Fra 9 år. Skrupskør historie om Mugges bedste veninde, Sofia, der er begyndt på en ny skole, som ændrer hende totalt. Samtidig gør den russiske gangster Onde Boris sin entre, Femlingerne laver en parabolantenne ud af et æsel, og en syv meter høj puddelhund raserer kvarteret. 3 t., 21 min.

Oprindeligt skrevet af Nina Baagø Sørensen, Københavns Kommunes Biblioteker

Materialer