Det skønne, skønne hav - forside
Det skønne, skønne hav - forside

Det skønne, skønne hav

14.06.16
En barsk, barsk historie - anbefalet af børnebibliotekarerne

Det skønne, skønne hav er ikke en ny bog. Faktis skulle jeg lige til at kassere den, fordi den ikke har været lånt ud i nogle år. Men vi kasserer jo ikke uden at sætte os lidt ind i hvad vi kasserer, og jeg kan ikke få mig til at kassere denne, for den fortjener at blive læst!

Julia er alle forældres drømmebarn: hun er sød og velopdragen og hun scorer himmelhøje karakterer. Men inden i Julia er der oprør. For at få kontrollen over sig selv, begynder Julia at spise mindre og mindre - for at vise, at det er hende, der har kontrollen over hendes krop og ikke omvendt. Hun vil være tynd og stærk og dejlig, og kiloene rasler af. Som læser kan vi godt se, at den er helt gal, men Julia er også til at forstå. Hun er ikke dum eller irrationel - hun har taget magten over sit liv, men langsomt, langsomt har hun alligevel mistet magten. Hun kan ikke selv se det. Hendes forældre forstår ingenting, og de griber alt for sent ind.

Det er en gribende og skræmmende historie om, hvordan man kan narre sig selv og alle omkring sig. Og om hvordan man i kampen for at få fuld kontrol over livet, kan sætte selve livet på spil.

Læs den nu!

Materialer