Daniels bedste læseoplevelse

22.12.20
Bibliotekspersonalet anbefaler årets bedste bøger, film, mm

Teamchef for Team Oplevelse & Viden, Daniel, peger her på hans bedste læseoplevelse i år. Han siger: ”Jeg har prøvet at lave en liste over, hvilke bøger jeg har læst i år. Det var ikke imponerende. Læser man mindre, når verden er vendt på hovedet og lukket ned? Det gør bibliotekets læsere i hvert fald ikke, kunne vi se på udlånstallene på eReolen i foråret. Men jeg gør åbenbart. Til gengæld har jeg læst mere dansk litteratur end jeg plejer. Jeg har allerede anbefalet Kristian Bang Foss og Asta Olivia Nordenhof tidligere på året.

Årets store internationale læseoplevelse for mig må være Amos Oz’ ’Judas’.

Det er den store israelske humanists sidste værk kunne jeg læse på Litteratursiden. Og det handler faktisk om en mand – eller rettere to mænd og en kvinde – i mere eller mindre selvvalgt isolation. Så langt, så 2020-agtigt. Men det er også en utroligt varm og fin roman om Israel/Palæstinas historie, om at træffe valg i livet, om at udvikle sig som menneske og om at gå mod strømmen. Hvad er forskellen på en helt og en forræder andet end øjnene der ser?

’Judas’ kan findes på eReolen