5 gode brætspil

03.07.20
Ferietid er brætspilstid

Man kan sætte sig ned med familie og venner – både på regnvejrsdage og solskinsdage – og hygge sig med et godt spil. Herunder har vi valgt 5 gode brætspil ud: Splendor, Carcassonne, Kanin Hop Hop, Rhino Hero Battle og Terraforming Mars. Alle spillene – og mange andre – kan lånes på biblioteket. God fornøjelse!

Splendor


I Splendor tager du rollen som en rig handelsmand fra Renæssancen. Du skal bruge dine ressourcer til at skaffe miner, handelsruter og kunsthåndværkere, så du kan forvandle de rå ædelsten til smukke juveler.

Splendor er et nemt og hurtigt spil for hele familien – fra de halvstore børn og op. Det er nemt at overskue, og jo mere man får det spillet, jo mere kan man begynde at lægge snedige planer. Brikkerne er virkelig lækre, og spillet er i det hele taget god underholdning.

Splendor kan spilles af 2-4 spillere i alderen 10 år og op. Et spil tager ca 30 minutter.

Carcassonne


Den sydfranske by Carcassonne er kendt for sine unikke romerske og middelalderlige fæstninger. I spillet Carcassonne gælder det om at udvikle land- og byområder, og placere sine følgesvende på vejene, i byerne, i klostrene og på markerne. Den der er bedst til at planlægge og sætte sine følgesvende rigtigt vinder.

Carcassonne kan spilles af hele familien. Man kan lave husregler og gøre spillet nemmere eller sværere, hvis man vil. Det er sjovt at bygge kortet op, og se, hvordan det hele ender med at se ud.

Carcassonne kan spilles af 2-5 spillere i alderen 7 år og opefter. Et spil tager omkring 35 minutter.

Kanin Hop Hop


Det er en vidunderlig og varm sommerdag, men det er begyndt at øse ned. Kaninboet er ved at blive oversvømmet, og de små kaniner får våde fødder. De løber hurtigt mod de fem udgange mod tørvejr. Hvem hjælper flest kaniner i sikkerhed?

Har du små børn eller kommer børnebørnene forbi i sommerferien? Så kunne Kanin Hop Hop være et bud på underholdningen. Kanin Hop Hop er til de helt små børn fra 3 år. Spillet er for 2-5 spillere, og et spil tager kun 10-15 minutter.

Rhino Hero Battle


Rhino Hero skal sammen med superheltevennerne Girafdreng, Store E. og Pingvino hygge en svimlende høj skyskraber. Kun den, der bygger forsigtigt og smart – og har en lille smule held med terningen, har en chance for at komme helt til tops og vinde himmelstormermedaljen! Men tag dig i agt for de drilagtige edderkoppeaber, og vakkelvorent byggeri…

Rhino Hero Battle er et rigtigt sjovt spil, som kræver fingerfærdighed og rolige nerver! Det er både sjovt at bygge, og såmænd også sjovt at se det hele falde til jorden igen – for det gør det på et eller andet tidspunkt!

Rhino Hero Battle er for 2-4 spillere fra 5 år og opefter. Et spil tager kun 10-20 minutter.

Terraforming Mars


Terraforming Mars er et spil til dig, der har mod på at bruge en hel aften sammen med venner eller familie på at spille et udfordrende men sjovt spil, hvor der skal træffes mange spændende beslutninger, når en række firmaer igangsætter store projekter for at gøre Mars beboelig. I arbejder sammen om terraformingprocessen, mens I forsøger at få flest point baseret på jeres bidrag til terraformingen og udbygningen af infrastruktur i Solsystemet. Det er altså svært tilfredsstillende, når man får hævet temperaturen (måske ved at kaste en asteroide eller to mod Mars, hvem ved? J), så der kan høstes tang, eller hævet iltniveauet, så der kan opstå dyreliv (fisk, rovdyr, kæledyr!). I det hele taget er der et hav af projekter man kan kaste sig ud.

Terrafoming Mars kan spilles af 1-5 spillere fra 12 og op. Et spil kan tage mellem 90-120 minutter, så man skal tage sig god tid!

Se hvilke spil vi ellers har her

Materialer