Mediestream

Mediestream Folkebibliotek

Adgang
Kun adgang fra biblioteket
Giver helt nye muligheder for at læse helsides avissider digitalt fra perioden 1918 til 2001.

Lige nu tæller tilbuddet 5,4 mio. avissider fordelt på 40 titler, men faktisk er der samlet set adgang til 10 mio. historiske avissider, fordi der i forvejen ligger fem millioner sider frit tilgængelige for brugere af Mediestream. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret. Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider. Du læser artiklerne i deres ”oprindelige miljø” af tidsbeslægtede artikler og annoncer.

Mediestream Folkebibliotek er et stærkt værktøj til borgere med interesse i slægtsforskning og historie. Du kan dykke ned i millioner af avissider med artikler, reklamer, virksomhedsnyt, dødsannoncer og mange andre elementer. Med digitaliserede avis-helsider får du artiklerne i deres oprindelige kontekst. Artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen.

Udover Mediestream Folkebiblioteks 5 mio. avissider fra 1918 til 2001, har du adgang til alle digitaliserede aviser, der er mere end 100 år gamle og dermed ikke begrænset af ophavsret.
I Mediestream Aviser finder du skildringer af Titanics forlis, udbruddet af Første Verdenskrig og justitsminister Albertis svindlerier ligger frit tilgængelige for alle.

Vejledning

  1. Du har adgang til Mediestream Folkebibliotek fra alle biblioteks computere
  2. Der er ubegrænset adgang til søgning, visning, download og print. Læs mere om rettigheder
  3. Du kan downloade og kopiere aviser som pdf-filer til personlig brug
  4. Fem hurtige tips til søgning og overblik over indhold

Få hjælp til Mediestream Folkebibliotek

Se vejledning her