Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Udstillingsåbning - Tidskapsler fra 1996

12.01.23
Udstillingsåbning tager dig på tidsrejse til 90'erne

Husker du Albertslund i 1990’erne? Hvad lavede du? Og hvordan så du ud - hvis du overhovedet var født endnu? 44 tidskapsler fra 1996 tager dig med på en rejse tilbage i tiden, og alle er inviteret med til åbningen af udstillingen.

I 1996 var København udnævnt til europæisk kulturby. Ét af de mange tiltag, året bød på, var indsamlingen af ca. 700 tidskapsler fra hele Storkøbenhavn, heraf 50 fra Albertslund. Siden har tidskapslerne været gemt væk for offentligheden, men nu udstilles de på Albertslund Bibliotek.

Tilbage til 90'erne

Torsdag d. 12 januar åbner vi udstillingen med den lokale P1 journalist og Podcast vært, Morten Runge, som gæst. Han tager et kig på nogle af tidskapslerne og trækker tråde til hvad 90’erne havde at byde på, og hvilke strømninger der var specielt markante. Han vil desuden tale med lokale borgere og foreninger, der i sin tid skabte kapslerne. 

Undervejs byder vi på snacks og lidt at drikke, og også her vil vi sørge for at bringe minder fra 90'erne op til overfladen. Det er gratis at deltage i udstillingsåbningen, men en god ide at tilmelde sig via linket her på siden. 

Gå på opdagelse og vind

I forbindelse med udstillingen skyder vi også en konkurrence igang med fire biografbilletter på højkant. Det eneste, du skal gøre er at gå på opdagelse i tidskapslerne for at finde skøre, skæve og sjove ting fra ’90erne. Konkurrencen er for både børn og voksne, og det er gratis at deltage. Hør mere om konkurrencen på biblioteket.

Lokale kræfter gået sammen

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Albertslund Verdensmål Center, Kroppedal Museum og Albertslund Bibliotek og kan opleves på biblioteket fra 12. januar - 26. februar 2023.