Foto: Malthe Ivarsson
Foto: Malthe Ivarsson

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 22:30
Pris
299-449 kr.
Lokalitet
Badesøen Festival
Target
For voksne
Litteratur

Avisen Live på Badesøen Festival

06.08.22
Kom og besøg Avisen Lives telt på Badesøen Festival

Avisen Live rykker traditionen tro ind med et litteraturtelt på årets Badesøen Festival, der byder på musik, mad, vandland og litteratur – og meget mere!

Her kan du slå dig ned i lænestolen med Samfundssektionen til en samtale om magt, klasse og nærhed med den svenske forfatter og samfundsdebattør Tone Schunnesson og journalist og forfatter Lucia Odoom. Den danske sci fi-debutant Viggo Bjerring besøger også dagligstuestemningen under Avisen Lives teltdug til en snak i sektionen Videnskab.

Derudover byder musikprogrammet på Badesøen Festival på den danske popkomet Tobias Rahim, den ugandiske queer-DJ’en Athentically Plastic og det tyrkiske surf/psych-rock-ikon Gaye Su Akyo – og mange flere!

Se det fulde program og billetlink på festivalens hjemmeside, www.badesoen.dk.

Badesøen Festival er en festival arrangeret i samarbejde mellem The Lake Radio, spillestedet Forbrændingen, Albertslund Bibliotek og Friluftsbadet Badesøen i Albertslund.

Køb billetter til Badesøen Festival på Forbrændingens hjemmeside

 

Avisen Live på Badesøen Festival 2022

Under temaet Samfund behandler den svenske forfatter og samfundsdebattør Tone Schunnesson i fællesskab med den danske forfatter og journalist Lucia Odoom temaerne magt, klasse og nærhed.

Tone Schunnesson er et fænomen i Sverige. Hun udkom for første gang på dansk i år 2021 med romanen Dagene, dagene, dagene, hvori hun kærligt skildrer den fallerede realitystjerne Bibbs, i hendes sociale, økonomiske og åndelige deroute blandt Stockholms jetsettere. Som læser bevidner man forsvarsmekanismernes indbyrdes kampe i hovedet på Bibbs, så man kan mærke og forstå hendes noget sølle motiver, og man holder med hende i hendes trøstesløse gebærden sig i et depraveret miljø af andre røvhuller og has-beens.

Lucia Odoom er selvlært journalist, med egne ord “kæmpe musiknørd”, vært på Politikens podcast Poptillægget, og aktuel med digtsamlingen Sange fra andre rum.

Schunnesson og Odoom interviewes af litteraturformidler Lea Fløe Christensen.

Videnskab varetages af idéhistoriker og sci-fi forfatter Viggo Bjerring, der i romanen Verdenshjertet har skildret en nær fremtid, hvor viruspandemier og klimakrise er afværget, men hvor prisen er betalt med menneskelig splittelse – fysisk såvel som åndeligt. Bogens hovedperson Mads er litteraturhistoriker, og freelancer som korrekturlæser ved onlineportalen Easyjobs. Højtuddannede akademikere er i konkurrence med hinanden for at vinde små opgaver for at tjene til mad og husleje i et samfund hvor microentrepreneurship, som vi kender det fra Wolt og Uber, er arbejdsmarkedets nye standard, og hvor kunstig intelligens og algoritmernes regime trænger dybt ind i og styrer de mest intime sfærer. Det er en verden, der synes sært genkendelig og samtidigt unheimlich, da der kun er skruet ganske lidt virkeligheden. Rasmus Lund Nielsen fra pov.international har kaldt Verdenshjertet “den bedste danske romandebut, jeg længe har læst”.

Bjerring interviewes af litteraturformidler Ditte Nesdam-Madsen.