Før stormen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Musikteatret
Arrangører
Target
For unge og voksne
Andet

VESTEGNS:DOX - Før Stormen

14.03.24
Vi viser tre dokumentarfilm under DOX. Den første er ‘Før stormen’ med efterfølgende Q&A med medinstruktør Sofie Husum Johannesen.

Som en del af den landsdækkende dokumentarfilmfestival DOX viser vi sammen med Musikteatret tre film. I år vælges de 3 dokumentarfilm af MINO UNG VESTEGNEN og borgere i Albertslund. 

‘Før stormen’ er en respektfuld skildring af et særegent samfund, der skaber en akut bevidsthed om de udfordringer Mandø og andre øer står over for. I et forsøg på at bevare øens unikke kultur og historie holder beboerne stædigt fast i deres identitet trods frygten for, at deres hjem snart kan blive et minde.

De 27 beboere på Vadehavsøen Mandø oplever konsekvenserne af klimaforandringerne i form af tiltagende storme og risikoen for vandstigninger og omfattende oversvømmelse. Ikke desto mindre klamrer de sig stædigt til deres identitet som øboere, som de har gjort i generationer.

FØR STORMEN giver et stærkt indtryk af livet på én af Danmarks 27 småøer og de trusler som i øjeblikket er med til at sætte spørgsmålstegn ved øernes fortsatte eksistens. Filmen skildrer situationen som den opleves (og leves) af Mandøs sidste faste beboere, der stædigt forsøger at negligere truslen fra havet og en fatal affolkning af øen. På den måde udgør filmen et kulturhistorisk dokument, ikke blot af Mandø, men af det uddøende danske småøsamfund.

FØR STORMEN rammer vores nysgerrighed med en lun og underspillet humor, - persongalleriet bekræfter os i vores egne særheder og giver os et indblik i et ‘eksotisk’ hjørne af vores eget land. Filmen placerer sig nærmest mirakuløst som en nutidig fortælling a la Søren Ryge om helt almindelige - og dog usædvanlige - danskeres liv, som det leves, netop nu, et helt andet sted i Danmark. Filmen var nomineret i hovedkonkurrence på verdens største dokumentarfilmfestival, IDF i Amsterdam i november 2023.

Efter filmen er der Q&A med medinstruktør og antropolog Sofie Husum Johannesen, der boede på Mandø i mange uger for at få et indblik i livet og beboerne der.

Filmen er valgt af Mille Egelund Thomsen og Berta Schreiner Elberling fra Albertslunds Anmelderkorps.

Spilletid: 89 min

Instruktør: Juan Palacios

Sprog: dansk. Undertekster: ingen.

Visningerne er en del af VESTEGNS:DOX, der viser en lang række dokumentarfilm på hele Vestegnen i samarbejde med CPH:DOX.
Støttet af Nordea-fonden, Kulturministeriet, Biografklub Danmark Fonden og DFI.

Gratis med tilmelding