No other land

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Musikteatret
Arrangører
Target
For unge og voksne
Andet

VESTEGNS:DOX - No Other Land

18.03.24
Vi viser tre dokumentarfilm under DOX. Den anden er ‘No Other Land’, en film skabt af et palæstinensisk-israelsk kollektiv.

Som en del af den landsdækkende dokumentarfilmfestival DOX viser vi sammen med Musikteatret tre film. I år vælges de 3 dokumentarfilm af MINO UNG VESTEGNEN og borgere i Albertslund. 

Venskabet mellem en ung, palæstinensisk aktivist på Vestbredden og en journalist fra Israel giver et helt unikt og (med)menneskeligt indblik i en årtier gammel konflikt, der giver genlyd i hele verden.

Et usædvanligt venskab mellem en palæstinensisk aktivist og en israelsk journalist er kernen i ‘No Other Land’, som samler trådene i den mangeårige, territoriale konflikt mellem palæstinensere og bosættere på Vestbredden. Basel er palæstinenser og har i hele sit unge liv dokumenteret, hvordan israelske myndigheder har ageret spydspids for bosætternes ulovlige overtagelse af landarealerne i Masafer Yatta på Vestbredden, hvor han bor. Yuval er journalist og fra Israel, og har i årevis dækket situationen indefra og udefra. Deres venskab er umage - Basel lever under militær besættelse, mens Yuval kan komme og gå som han vil - men efter en første skepsis bliver Yuval modtaget med varme af Basels venner og familie. De tungt bevæbnede, israelske soldat ser ham dog mere og mere som en modstander, når vejen skal banes for de bulldozere, der ruller ind for at ødelægge folks hjem for øjnene af dem. Men hvor der er venskab, er der håb, og scenerne mellem Basel og Yuval giver os et tiltrængt moment af (med)menneskelighed i en film skabt i fællesskab af et palæstinensisk-israelsk kollektiv af fire unge aktivister.

Filmen er udvalgt af Mino Ung Vestegnen.

Spilletid: 95 min

Instruktør: Basel Adra, Hamdan Bilal, Rachel Szor, Yuval Abraham

Sprog: Arabisk, Engelsk, Hebrarisk. Undertekster: engelsk.

Visningerne er en del af VESTEGNS:DOX, der viser en lang række dokumentarfilm på hele Vestegnen i samarbejde med CPH:DOX.
Støttet af Nordea-fonden, Kulturministeriet, Biografklub Danmark Fonden og DFI.

Gratis med tilmelding