Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Forbrændingen
Target
For voksne
Litteratur

De andre 80’ere UDSOLGT

02.05.24
Møde mellem guitarist, film-, teater- og spilkomponist Peter Peter Schneidermann og Jan Poulsen. Sammen sender de tankerne tilbage til en vild tid i dansk kultur: De andre 80'ere.

Guitaristen Peter Peter dannede Danmarks første punk- band Sods i 1977 og stod også bag landets første fanzine. Sods blev siden til Sort Sol, hvor han var den musikalske drivkraft frem til 1995, hvorefter han har stået i spidsen for Bleeder og arbejdet med utallige andre bands. Han har været fødselshjælper for mange unge navne, bl.a. Iceage, medvirket på mere end 100 plader og skrevet musik til mere end 100 film, teaterstykker, computerspil m.m. Han har senest komponeret musik til tv-serien Copenhagen Cowboy (2023) og i eget navn udsendt lp’en Mermaid Bay (2023)

De andre 80'ere 
De danske 80’ere var andet og mere end Anne, Sanne og Lis, Thomas Helmig, Kim Larsen og Midt om natten samt pastelfarvede Lacoste polotrøjer, skulderpuder og stenvaskede cowboybukser. Det var også iturevne T-shirts, hullede jeans, læderjakker og kort, farvet strithår. Det var punk og new wave, BZ-bevægelsen og Ungdomshuset. Aggressiv musik og vred attitude, digtere i storbyens neonoplyste nætter og unge, vilde malere. Det var en ny generation, som ville det anderledes og skabte et kulturelt nybrud, som trak billedkunsten, musikken og lyrikken i nye retninger, og det var et æstetisk opgør, som kom til at præge kunsten for altid.

Ved tre arrangementer i foråret 2024 vil vi dykke ned i den nye musik, lyrik, billedkunst og alt det andet, der skete i de andre 80’ere i København såvel som i provinsen.

Forfatteren Jan Poulsen, der har beskæftiget sig med perioden i flere bøger, bl.a Something Rotten. Punk i Danmark. Maleri, musik og litteratur (2010), vil sammen med tre aktører fra dengang rejse tilbage til en tid, hvor ’nej’ ikke var et svar, men brændstof til en alternativ vej frem.

Det var vildt, det var uforudsigeligt, og det var spændende. Alt kunne ske i de andre 80’ere, som vil blive vakt til live tre aftener på Forbrændingen, hvor vi også skal høre musik og digte fra dengang, inkl. nogle uudgivne optagelser, og vi skal se fotos og billeder.

Gratis adgang med tilmelding

 

Vi har teleslynge til rådighed for hørehæmmede ved vores arrangementer på biblioteket, forsamlingshusene og beboerhusene. Giv gerne besked på mail nof@albertslund.dk på forhånd eller giv besked til personalet, når du ankommer til arrangementet, så klarer vi det tekniske. Vil du gerne benytte teleslynge på et af de andre venues, så send en mail på nof@albertslund.dk så vi kan få udstyret sat op på forhånd.