Rockens poetiske stemmer

16.01.20
En arrangementsrække

Oh, the times they are a-changin'!

I 2016 gik der et sus gennem den litterære verden. Efter mange års diskussion om musikteksters position i forhold til litteraturen, blev Bob Dylan tildelt den måske største litterære hæder, da han modtog Nobelprisen i litteratur for at skabe "new poetic expressions within the great American song tradition". Med andre ord: ordene i en god sangtekst kan være ligeså poetiske og litterært vigtige som i enhvert andet forfatterskab.

I foråret sætter biblioteket fokus på nogle af rocksangskattens allerfineste poeter i en foredragsrække, der ligger i krydsfeltet mellem musik og litteratur. Sammen vil vi dykke ned i sangtekster, der rummer poesien, former kulturen og skaber genklang hos dem, der lytter.

Til at føre os rundt i den rytmiske musiks lyriske univers har vi allieret os med forfatter og musikjournalist Espen Strunk, som er cand. mag. i litteraturhistorie fra 2007, skribent for musikbladet Gaffa og en erfaren formidler af musikkens kunstneriske tematikker. Vi glæder os til at mødes med Espen og jer og undersøge og diskutere de gode sangskriveres bidrag til litteraturen.

Læs mere om arrangementerne her:

Bob Dylan: Strejftog på Desolation Road
Torsdag den 30. januar kl 19 på Albertslund Hovedbibliotek