Sprogsporet

17.06.20
Sprogstartsposer - billedbøger og sprogstimulerende materialer

Hvad er sprogstart?

Sprogstart består af et seksugers forløb,
som du—pædagog eller dagplejer—afvikler i institutionen/dagplejen. Med udgangspunkt i en fælles litteraturoplevelse læser og leger du med børnegruppen på ca. 5 børn tre gange om ugen.
Læs billedbogen og trin-for-trin-vejledning og udvælg sproglege før du læser og leger med børnene.

Hvorfor sprogstart?

Fordi den fælles litteraturoplevelse kan åbne børns glæde ved sprog og læsning. Den glæde er ganske afgørende for det enkelte barns udvikling, da sprog og læsning er indgang til kultur, sociale fælleskaber og viden.

Hvor lang tid tager det?

Dag 1: Højtlæsning og fokusord (20 min.)

Dag 2: Guidet læsning og billedbogssnak. (20 min.)

Dag 3: Fælles oplæsning og sprogleg —evt. med de digitale læringsmaterialer.

Forløbet består af seks poser og  de tre trin ovenfor gentages hver uge med en ny sprogstartspose.

Hvad ellers?

Børnebibliotekaren står klar til at hjælpe dig med materialet, og derfor starter forløbet med at vi kommer på besøg  hos jer og åbner den allerførste sprogstartspose og afvikler højtlæsning dag 1.
Senere i forløbet aftaler vi, at du og børnegruppen kommer på besøg på biblioteket, hvor vi igen læser, snakker og leger sammen med jer.

Sted: Hos jer
Målgruppe: Vuggestue / Dagpleje