Skolen er lukket - hvad skal vi lave?

16.03.20
Landets skoler er lukket de næste fjorten dage, hvilket betyder at børnene får rig mulighed for at fordybe sig i anderledes projekter og opgaver end de ellers plejer

En oplagt mulighed er selvfølgelig at krybe sammen på sofaen og få talt om alt det, man ofte glemmer i travl hverdag. Fortæl om dengang du selv var barn, spørg dine børn om deres fremtidsdrømme, find et atlas frem og drøm jer hen til fjerne egne eller noget helt tredje.

Skolerne har allerede givet lektier for, men når de er klaret, så skal tiden gå med noget. Når I har spillet alle jeres brætspil og læst alle de bøger I har i huset, så er der stadig ting som man kan lave sammen og hver for sig. Nu ville I normalt gå på biblioteket - men det har lukket... Børnebibliotekarerne vil i det følgende præsentere nogle af de muligheder, der er for børn og unge til at holde hjerne og fantasi i gang.

Gratisbørnebøger.dk

Når skolerne lukker, så åbner Gratisbørnebøger.dk.
Under hele skolelukningen vil der være gratis børnebøger, så der stadig kan blive læst gode bøger, selvom eleverne sidder derhjemme

eReolenGO

Bibliotekernes digitale bibliotek tilbyder bøger både som e-bøger og lydbøger. Du kan låne 5 e-bøger og 5 netlydbøger på en måned. Men vær opmærksom på, at alle de bøger, som har et blåt ikon altid kan læses – også når du har brugt din kvote op.

Filmstriben.dk

Bibliotekernes online streamingtjeneste, hvor der er et stort udvalg af både spillefilm og kort- og dokumentarfilm for børn og unge.
Udvalget og kvaliteten er stort, så tag popcorn frem og sæt jer sammen med jeres børn.

Film-X animation

I kan også lave jeres egne film på jeres iPhone eller iPad med Det Danske Filminstituts app.

Scratch

Lav jeres egne historier, animationer og computerspil i Scratch

Og hvis I alligevel ikke synes, at I har fået nok skole, så er der mange sjove måder at blive klogere på, fx:

Forlaget Alineas Sofaskole

Alinea laver mange skolematerialer, og de har også lavet læringsforløb, så man kan blive klogere, når skolen har lukket. I logger ind med barnets unilogin.

Forlaget Clio

Der er fri adgang til alle Clios portaler, som har artikler og læringsforløb til rigtig mange fag. I logger ind med barnets unilogin.

Hr. Klogemand.dk

Hr. Klogemand har gjort deres “20 minutters matematik om dagen” GRATIS de næste 2 uger – både for skoler og forældre. Der er nye opgaver hver dag kl. 9:00

Grammatip.dk

Hvis der skal trænes grammatik, så er her muligheden.

Men husk fremfor alt at læse og hygge jer sammen!

Noget af denne tekst er lånt fra Herning Bibliotekerne