Lav din egen dokumentarfilm – og bidrag til Danmarkshistorien

02.04.20
For dig mellem 6 og 16 år

Danmark er lukket ned. Det er et historisk øjeblik, siger de hele tiden i nyhederne, men hvordan ser et sådan ud – og hvordan ser det ud fra et barns synsvinkel.
Det øjebliksbillede beder vi nu alle om at bidrage til, ved at filme en 2 minutters dokumentarfilm om deres oplevelser under nedlukningen.

Se filmene her og læs hvordan du kan være med 

Hvad skal du filme?

I de små film og dokumenterne får du fortalt hvad din film skal indeholde – den skal nemlig bestå af tre dele: 

#1 Hvad er anderledes
#2 Hvordan ser din hverdag ud
#3 Film ting der betyder noget for dig – film dem helt tæt på

Din voice-over - din fortælling

Når du har filmet de tre dele og sammensat dem til en film på 2 minutter, skal du lave en voice-over. Her beskriver du med dine ord, hvad der anderledes i din hverdag, hvordan din hverdag fungerer og hvilke følelser som fylder i din hverdag. Skriv de ting ned du vil fortælle om i din film – brug skabelonerne på Busterfestivalens hjemmeside 

Tips og tricks til at filme

Vi håber, at rigtig mange børn i Albertslund har lyst til at bidrage og dele jeres hverdag under Corona-nedlukningen. Sammen med en masse andre børn, kan I bidrag til at fortælle Danmarkshistorie igennem film. Send dit bidrag her

Hvis din film udvælges, bliver du og dine forældre kontaktet for samtykke. Filmene samles i en dokumentarfilm med premiere på Buster Filmfestival 2020. 
Clearede råoptagelser overdrages til Nationalmuseet for fremtidig formidling digitalt og i udstillinger.