Læs højt for dit barn

25.03.20
Børnebibliotekarerne vejleder i hvordan du får mere ud af højtlæsningen

Det kan tage et øjeblik at læse en billedbog for et barn. Eller man kan give sig rigtig god tid, og få rigtig meget ud af det. Det giver mere nærvær, bedre sprogforståelse og bedre forståelse af verden omkring os.

Børnebibliotekarerne har set nærmere på en række af de billedbøger, som har et blåt ikon på eReolen. De kan nemlig altid lånes, også når man har brugt sin sædvanlige kvote på eReolen op. Børnebibliotekarerne giver råd til, hvad I kan være opmærksomme på, når I læser, hvilke spørgsmål I kan stille og hvilke ting I kan tale med barnet om. Derudover giver børnebibliotekarerne forslag til, hvilke lege bogen kan give anledning til.

Og husk: alt sammen er kun forslag! I kan vælge noget ud, og glemme resten - sådan som det nu bedst giver mening for jer og jeres børn.

Find læsevejledningerne på Børn & Unge-siden under 'Læs og leg med dit barn'