Forfatterweb

12.11.20
Et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere med ca. 1100 portrætter og temaer.

Hvem har vundet Nobelprisen? Hvilke amerikanske forfattere belyser racediskriminationen i det amerikanske samfund? ­Hvad kan sci-fi sige om vores samtid? Hvilke fællestræk har nordisk litteratur? Det er nogle af de ting, du kan få svar på i Forfatterweb. Du kan dykke ned i forfatterskaberne, finde analyser af de vigtigste værker og få et overblik over genrer og perioder.

Hvad er Forfatterweb?

Forfatterweb, er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Forfatterweb indeholder ca. 1100 portrætter og temaer. Heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. Enkelte forfatterskaber portrætteres både som børne- og voksenforfatter. feks. Bjarne Reuter og Christina Hesselholdt.

Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 60 årligt.

Hvem står bag Forfatterweb?

Portrætterne udarbejdes af professionelle skribenter, litterater og journalister.

Adgang

Du kan tilgå siderne enten som UNI login bruger eller biblioteksbruger, hvor du logger på med din pinkode. Hvis du ikke er oprettet som biblioteksbruger, kan du melde dig ind med dit NemID eller ved at henvende dig personligt på biblioteket med dit sundhedskort.

Strukturen i Forfatterweb

Artiklerne i Forfatterweb er bygget op efter en fast struktur, som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til www.bibliotek.dk, hvorfra du kan bestille bøger, artikler og anmeldelser.

Udover forfatterportrætterne finder du en oversigt over litterære temaer samt litteraturhistorisk indhold med perioder og genrer hvor forfatterportrætterne sættes ind i en tidsmæssig sammenhæng.

Målgruppen for Forfatterweb

Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og uddannelsessøgende i forbindelse med opgaveskrivning.

Må man tage print af Forfatterweb?

Ja, det er tilladt at tage print af Forfatterweb til personlig brug.

Biblioteker må ligeledes tage print og udlevere til egne lånernes personlige brug. Billede og tekst må ikke gengives i elektronisk form. Enhver anden form for publicering og offentliggørelse, trykt eller elektronisk, må kun ske efter aftale med rettighedshaverne.

Lyt til portrætterne

Nu kan du få læst portrætter op på Forfatterweb. Oplæsningsfunktionen kan anvendes på forskellige måder. Du kan få læst hvert kapitel op, hoppe i teksten og få markeret teksten, mens den læses op. Se vejledning i brug af ReadSpeaker her

Læs mere om Forfatterweb og gå til siden herfra