5 ting du kan gøre for frøer

16.04.21
Red frøerne med 5 sjove opgaver

TIP 1: MAL EN STEN, OG HJÆLP EN FRØ

Her på biblioteket er vi i fuld gang med at redde frøerne i fællesskab med Ramasjang og byens seje børn.
Og i denne uge vil vi give jer gode ideer til, hvordan I kan være med til at hjælpe børnene godt på vej.

Ugens første tip lyder: Hjælp andre med at passe på frøerne ved at vise, hvor de bor.

Det skal I bruge: Pensel, maling og sten

Sådan gør I:

1. Find nogle gode sten
  2. Mal en frø eller et andet motiv på dem. I kan også skrive ”FRØ” på stenen.
  3. Læg stenen ved et lokalt vandhul. Nu ved andre, at her bor der en frø, man skal passe på.

TIP 2: TA’ PÅ FRØ-TUR

Som frø-redder er det vigtigt at lære noget om dem, man skal hjælpe. Og hvilke frøer bor der egentlig her i din by?
I Albertslund findes der flere frøer: se mere om dem her

Læs mere om de danske frøer i fagbøger fra dit børnebibliotek. Bestil bøgerne her

Ta’ også på opdagelse i vores lokale natur – gerne med en bog under armen, og bliv klogere på de frøer der hopper omkring søer og vandhuller tæt på der hvor du bor.

TIP 3: RED FRØERNE VED AT SAMLE SKRALD

Skrald er ikke godt for frøer. Men det hænder desværre, at der ligger noget omkring vandhullerne. Det er noget skidt, for så risikerer frøen at blive fanget i det – eller måske forsøger den at spise skraldet.

Derfor lyder det tredje frø-redder-tip: Hjælp frøerne, og de andre dyr i vandhullet, ved at samle skrald i naturen.

Grib blot en affaldspose og et par handsker, og så er I klar til at redde frøerne

TIP 4: LAV FRØ-PYNT

Når man er frø-redder, kan man være til stor inspiration for andre. Og derfor er det godt at hænge frø-pynt op. Så ved andre nemlig, hvor de skal gå hen, når de skal bruge gode råd og frø-redder-tips.

Ugens sidste tip lyder: Lav frø-pynt ud af perler, ved origami eller udklip, og placer det et sted, hvor andre kan se det – og hvor du selv får glæde af det.

Psst... Lån en bog, der lærer dig alt om origami lige her

TIP 5: KYS FRØEN

Sæt jer sammen og lad Fortælletid give jer et ægte eventyr som indeholder både en frø, et kys og en prinsesse.

Det er tid til et eventyr, nemlig Frøkongen – som er en genfortælling at et folkeeventyr indsamlet af Brødrene Grimm, her fortalt af Kasper Sørensen

Find eventyret på Fortælletid her