Stimuler dit barns sprog

08.10.21
Emneliste for forældre

Kære forælder.

Dit barn fødes ind i en verden fyldt af tale- og skriftsprog: I snakker, naboen synger, der er vejskilte og reklamer med bogstaver og ord. Et sprog læres i sammenspillet med andre mennesker, og for barnet er du som forælder den allervigtigste person. I denne folder er der samlet tips til, hvordan du kan styrke dit 0-5-årige barns sprog samt forslag til pege- og billedbøger, som du kan læse højt og lege med sproget ud fra. Aldersangivelsen ved de enkelte bøger er vejledende, da børn (heldigvis) er forskellige. Er du i tvivl om, hvilke bøger der passer til dit barn? Spørg på biblioteket!

Læs og leg med pegebøger Jo før du begynder at læse for dit barn jo bedre, så det bliver en naturlig del af jeres hverdag. Ha´ gerne stakkevis af bøger rundt omkring i huset, så der altid er bøger at vælge imellem. Til de alleryngste er det godt med pegebøger. De er ofte af pap. Papbøger kan holde til meget, og så kan de tørres af, hvis der gylpes eller savles! I pegebøger er der ikke nødvendigvis en fortløbende historie, men der er meget at se, røre, gøre og føle samt ikke mindst at tale om.

I denne emneliste får du både råd og vejledning til hvordan du stimulerer dit barns sprog, samt en masse inspiration til hvad I kan læse sammen.

Emnelisten kan hentes på biblioteket eller downloades fra nedenstående link.

Filer