Manden der hadede børn
Manden der hadede børn

Manden der hadede børn

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.08.16
Børnebibliotekarerne anbefaler en islandsk krimi for børn: Manden der hadede børn af Thórarinn Leifsson

12-årige Sylvek kommer fra Spanien og bor nu i Islands hovedstad Reykjavik sammen med sin bedstemor. Da de kom til Island var Sylveks storesøster Æsa også med. Men hun er stukket af eller er forsvundet – Sylvek og Bedste ved det ikke…

Et nyt supermarked Superkøb er åbent i byen. – Fordi pengene er ved at slippe op går Sylvek og Bedste på indkøb for at se de billige åbningstilbud.

Da de er hjemme igen og Sylvek tænder for fjernsynet - fortæller den skaldede kriminalassistent Blakkmann - (der har store ligheder med X-faktor dommer Thomas Blachman) - om et uhyggeligt fund, der er sket i det nye Superkøb lige efter Sylvek og Bedste er gået derfra. I en indkøbspose - med skyr, brød og fårepølse - ligger et afhugget hoved af en 12-årig dreng…

Hvem er han? Hvordan er hovedet havnet i en indkøbspose i Superkøb? Og hvem har gjort den forfærdelige ugerning? – Det skal Blakkmann og Reykjaviks politi i gang med at efterforske.

Flere drengelig bliver fundet rundt omkring i byen – og Sylvek bliver en anelse nervøs, da hans skolekammerat Gunnar Flap-flap også bliver fundet myrdet i en gade tæt på Sylveks hjem.

Da Bedste ikke har flere penge bliver hun nødt til at leje Æsas værelse ud. Det er bare det, at den nye lejer er den samme skumle mand med hat og en grim hund, som Sylvek så tæt på gerningsstedet, hvor Gunnar Flap-flap blev myrdet – og det var samme nat det skete….

Bor der nu en morder under samme tag som Sylvek og Bedste? Og hvad er der i virkeligheden sket med storsøster Æsa?

Bogen er virkelig spændende, uhyggelig på en lidt hyggelig måde og samtidig fyldt med humor. Den kan helt klart anbefales! Skynd dig at reservere den nu, tryk her og få en god gang gåsehud i sommervarmen!

 

Manden der hadede børn er skrevet af den islandske børnebogsforfatter Thórarinn Leifsson.

 

 

Materialer