Tomas Espedal

Litterære sommervandringer

29.06.20
Dyk ned i litteraturen i naturen

Flere af de store forfattere har igennem tiden brugt rejsen som udgangspunkt til at filosofere over livet og menneskets eksistens. Rejsen - eller vandringen - giver ro på, og der bliver plads til at tænke store tanker. På de litterære sommervandringer giver vi os tid til at se nærmere på tre store forfatteres blik på vandringen og rejsen. Vi bruger deres tekster til selv at opleve landskabet og det at gå på en ny måde. Vi inviterer med på tre litterære sommervandringer i det grønne.

Robert Louis Stevensons "Vandringer med et æsel i Cevennerne"

Første sommervandring er tirsdag den 7. juli kl 17-19.

I 1878 vandrede forfatteren til Skatteøen, Robert Louis Stevenson, i Cevennerne i Frankrig med et noget genstridigt æsel. Hans rejsebeskrivelse derfra er fuld af betragtninger over den natur og de mennesker han støder på undervejs. Under sommervandringen vil vi dykke ned i udvalgte tekststykker, som vi kan snakke om, mens vi går videre ud i det grønne.
Læs mere om første sommervandring her

Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv"

Anden sommervandring finder sted onsdag den 22. juli kl 17-19.

Tomas Espedal tager vandringen alvorligt - både geografisk rundt i hele Europa, men også kulturelt og mentalt. Hans vandreoptegnelser fra 2006 er blevet lidt af en kultklassiker, og vi ser nærmere på hans barske og unikke blik på omgivelserne, og prøver at gøre ham kunsten efter.
Læs mere om anden sommervandring her

Olga Tokarczuks "Rejsende"

Tredje sommervandring er onsdag den 19. august kl 17-19

Med nobelprisvinderen Olga Tokarczuk bliver rejsen virkelig filosofisk. Hun ser på rejsen på tværs af tid og rum, og prøver at kortlægge rejsen som fænomen i vores moderne kultur. Hun sætter især spotlight på lufthavnsmenneskets rodløshed. Der bliver god tid til at diskutere fænomenet på vores fysiske vandring gennem det grønne Albertslund.
Læs mere om tredje sommervandring her

Biblioteksmedarbejder Simon Lund Petersen er rejsefører på sommervandringerne.

God tur!

Materialer