Herremandens datter
Herremandens datter

Herremandens datter

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.02.16
Børnebibliotekarerne anbefaler: Herremandens datter af Dorte Roholte

Boel er en ung, smuk pige. Hun lever i gamle dage,hvor store kjoler, berede hofter og højt hår er højeste mode. Herremanden en af de mest magtfulde mennesker på egnen. Og Herremanden er Erik af Falkenholt - Boels far. Siden moderen døde, da Boel var lille, er hun blevet passet og plejet af ammen Magna. Hendes egen far er kold som den koldeste vinterdag og ufølsom på alle måder, når det gælder Boel.

Magna er syg - et betændt og ildelugtende sår på hendes fod, gør at Boels gamle amme næsten ikke har kræfter tilbage til andet end at sove. Boel er bekymret for Magna, da ammen er det eneste kærlige hun har haft i sit liv.
Boel har altid undrede sig over sin far ukærlige væsen og undrer sig også over brevet som Boel fandt i Herremandens værelse. Det er et brev skrevet af Boels mor til Herremanden 16 år tidligere. Forældrene var blevet lovet en dreng, som skulle være den nye arving på Herregården. Og så fik de Boel. Magna letter i en febervildelse på hemmeligheden, som Boel aldrig skulle vide af. Boel er forvirrede og forstå ikke helt Magna - men samtidig aner Boel at hun måske kan finde svar på markedet på fælleden.

Boel er meget anderledes end hendes familie. Hendes hår er kulsort og som natur er hun meget flyvsk og gider ikke at finde sig i at nogle bestemmer over hende. En dag trodser hun sin far og opsøger den kloge kones hytte ude i skoven. Nogle kalder hende en heks - men fordi hun måske kan hjælpe Magna, tør Boels godt at finde hende. Før Boel når så langt, møder hun den unge nye falknoer på gården, Frej.

Boels forelsker sig hovedløst i Frej. En nat løber Boel ud for at oplevet markedet på fælleden. Her findes tatere, mørke som Boel selv. Da hun tager hjem - er der nogen der følger efter hende. En der ved mere om Boel, end Boel ved selv...

Denne bog er spændende i den grad og ulmer af uhygge. En rigtig god bog, hvor man både for et blik af de historiske sociale klasser og samtidig en historie om en inderlig forelskelse!

Skynd dig og reserver den her!

Materialer