Falkonerens kæreste
Falkonerens kæreste

Falkonerens kæreste

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.04.16
Børnebibliotekarerne anbefaler Falkonerens kæreste, 2. del af Herremandens datter af Dorte Roholte

 

Anden del af Herremandens Datter - en god bog, fyldt med foragt, uhygge og masser af kærlighed.

Boel er flygtet sammen med hendes fars falkoner Frej fra sit kærlighedsløse liv på herregården Falkenholt . De er ankommet til Kongens by – hvor straf, lugten af ådsel og menneskemængden er stor. Da de ankommer til et gods – kan Boel fornemme at Frej har været der før. Hans farbror Johannes og tante Almine bor på godset, hvor de arbejder under godsejeren. Boel føler sig på en måde snydt. Det var jo ikke dér de skulle være. Boel havde forstillet sig at hende og Frej, skulle finde noget selv og starte på det liv – de havde drømt om sammen.

Boels onde tvillingesøster Katalin tog Boels plads på herregården Falkenholt, så Boel kunne løbe væk med sin Frej. Katalin går nu under navnet ”Boel af Falkenholt” og er blevet gift med den strækkelige Junker Christoffer, som Boel oprindelig var lovet væk til. Dette har givet Katalin et liv med overdådig rigdom blandt landets magtfulde mænd. Blandt dem er heksejægeren Lauer Stiig – en modbydelig mand. Lauer Stiig er kendt for at brænde eller drukne uskyldige kvinder og mænd, bare på grund af et rygte om heksekunstner og overnaturlige evner.

Siden Lauer Stiig er i byen, går Frej og Boel stille med dørene. Frej har en overnaturlig evne med at tale med de fugle, som han træner. En dag sker det at Frej snakker over sig til en pige på godset – og en mørk aften banker det hårdt på døren hos dem – Lauer Stiig og hans mænd er kommet for at hente Frej!

 

Reserver Falkonerens kæreste her – den er så god! Og jeg håber virkelig på at der kommer en 3. del!

Materialer