Berørte Katrine
Berørte Katrine

Berørte Katrine af Kim Fupz Aakeson

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.05.16
Ungdomsroman af Kim Fupz Aakeson

Katrine er 16 år. Er venner med Mie. Altid sammen med Markus til fester. Har en mor, der drikker. Arbejder hos en bager for 35 kr. i timen. Og er for nylig blevet kontaktet på e-mail fra en Wang, der vil give Katrine mange millioner ved en transaktion fra en glemt konto i Bank of China.

I al kedsomhed skriver Katrine tilbage til Wang i Kina. Kun for sjov – selvfølgelig. I takt med at Katrine og Wang skriver sammen på et meget gebrokkent dansk – finder Katrine ud af, at hun er gravid med Markus.

Katrines mor smider hende ud.

Katrine og Markus forsøger at lægge en plan. De skal være forældre. Katrine har valgt at få barnet. Markus’ forældre tager Katrine til sig og får det kommende unge forældrepar installeret i kælderen for en tid. Markus er i tvivl om han vil være med eller ej – som om det er en dårlig leg. Katrine står mere eller mindre alene med en krop der vokser, uden et ordentligt hjem og med en usikker fremtid.

Katrine møder Fornuftige Frederikke fra Kommunen. Frederikke prøver at støtte Katrine og hjælpe hende med at planlægge sin fremtid som en ung mor. Katrine er ligeglad.

Dette er en ungdomsbog der er skrevet med stor kærlighed til Katrine, som overhovedet ikke kender til begrebet. Det er hårdt mod hårdt. Menneskene omkring Katrine er egoistiske og uduelige. Katrine er produkt af arv og miljø – men prøver lykken, da hun beslutter sig for at beholde det lille barn, der vokser i hende. Jeg bliver stolt af Katrine, når hun sidst i bogen indser at hun bliver nødt til at tage imod den hjælp, der rækkes hende. Men samtidig får jeg også ondt i maven – over alt det, hun skal gennemgå, før hun med sikkerhed ved hvor og hvem hun skal stole på.

Reservér den her!

Tags
Materialer