Forsiden på Ternet Ninja
Forsiden på Ternet Ninja

Ternet Ninja

20.12.16
Børnebibliotekarerne anmelder Anders Matthesens nye bog

Normalt kender vi jo Anders Matthesen som Anden. Ham, der står bag Terkel i knibe, Jul på Vesterbro og diverse standup shows. Og så er Anders gammel Albertslunddreng, så han er virkelig én af vores egne. Jeg kender hans stemme så godt, at det var lidt som om, der var ham, der læste Ternet Ninja op for mig – måske især når Onkel Stewart (som er med for en kort, men ikke ubetydelig bemærkning) er på banen.

Ternet Ninja er rasende morsom – men også barsk, for Anders Matthesen skriver ikke for de sarte, men for dem, der elsker en god historie, som ikke lægger fingrene imellem. Bogen handler om retfærdighed – både i de store strøg, hvor onde mennesker skal straffes, men også i de lidt mere overskuelige hjemlige forhold, hvor mobning skal sættes til vægs.

Anders Matthesen skriver rigtig skægt, blandt andet når han som forfatter bryder ind i historien for at forklare et udtryk. Fx “Han var godt sat til vægs nu. (Og med det mener jeg ikke, at Aske var sat fysisk op ad væggen. på en god måde. Men altså. Han var færdig som gårdsanger… altså ikke bogstaveligt talt. Aske havde aldrig været gårdsanger… Men altså – han var mæt jo, for fanden, ikke?”

Det er en forrygende historie! Anbefales varmt! Til både vakse børn og vakse voksne!

Materialer