Sommerens bedste læseoplevelse

23.07.21
- hvis du spørger Louise

Mens I andre sad og gispede i varmen, var jeg et helt andet sted henne i sommerferien. Jeg har rejst med Logen Nifinger, Bayaz, Ferro, The Dogman og mange andre gennem Joe Abercrombies uforlignelige fantasyserie 'Den første lov' : 'Stålets vilje', 'Før de bliver hængt' og 'Kongers sidste argument. Det er ikke bare det bedste jeg har læst denne sommer, men også noget af det allerbedste fantasylitteratur jeg har læst nogensinde. Intet her er sort og hvidt! Selvom man har sine favoritter, så er alle personerne helstøbte karakterer med fejl og mangler. Selv dem jeg holdt allermest af, måtte jeg nogle gange tage afstand til, og selv dem, som jeg syntes var ubegribeligt ubehagelige havde formildende omstændigheder.

Troldmanden Bayaz rekrutterer den navnkundige kriger Logen Nifinger til en begivenhedsrig rejse for at finde noget som kan ændre verdens gang. Og verden er i den grad tumultarisk! Den aldrende konge har fuldstændig mistet grebet om sin kongerige. Hans arving er uduelig. Rådet består af gamle mænd med personlige agendaer. Inkvisitionen har travlt. Norden gør oprør, og på den anden side af havet rasler fjenden med deres sabler. Vi følger en lang stribe personers bestræbelser på at overleve i dette kaos, og hver og én af dem er interessante og utrolig velskrevede.

'Den første lov' er en episk serie, og selvom de tre murstensromaner ser skræmmende ud, så garanterer jeg at du får dit livs læseoplevelse! Det er første gang jeg kaster mig over Joe Abercrombies forfatterskab, men jeg er bestemt ikke færdig med ham! Der er heldigvis mange flere bøger at tage fat på, og vi har en del af dem på biblioteket - enten på dansk eller engelsk.

Rigtig god læselyst!

Louise / børne- og webbibliotekar