Overlevelsesguide til det perfekte liv

15.04.20
Børnebibliotekaren anbefaler

Forfatter: Trine Bundsgaard

13-årige Tildes liv er rimelig kaotisk. Hun har svært ved at sige fra overfor veninden Ofelia, som er glad for at bestemme alting. Hun bestemmer fx, at de skal lave kagebod til skolens høstmarked, selvom Tilde gerne ville sælge de kort, som hun maler. Det synes Ofelia dog er dybt latterligt. Man kan faktisk være lidt i tvivl om engang imellem, hvorfor det er at Tilde er veninder med Ofelia, for hun er ofte ikke særlig sød. Det er den anden veninde Lucca til gengæld - næsten for sød, faktisk, for hun prøver altid at gøre alle tilpas. Og sødest af alle er Isak, som går i en klasse over Tilde. Men hvordan skal hun bære sig ad med at få ham til at bemærke hende? Hjemme er alting også kaos: Tildes mor arbejder langt væk og er kun hjemme hveranden eller hver tredje weekend. Imens er Tildes far gået amok med at male hele huset - han kan bare ikke bestemme sig for hvilke farver det skal være, så Tildes storesøster er flyttet over til en veninde for at slippe for malerkaos. 

Det er virkelig ikke nemt at være Tilde. Men hendes hverdag kan alligevel godt genkendes lidt. For hvem har ikke været forelsket i en man ikke kan finde ud af at tale med? Og hvem har ikke haft en veninde, der vil bestemme alting? Og hvem har ikke forældre, som er lidt belastende engang i mellem?

Bøgerne om Tilde er både gode og sjove, og findes både som ebøger og netlydbøger på eReolengo. Desværre som røde titler, så de indgår i din kvote.

Nok mest for piger, fra 11 år og op

Materialer