Og det var Danmark! VM i håndbold 2021

01.02.21
Er du grebet af håndboldfeberen? Her har du nogle tips til hvad du kan læse om håndbold og håndboldstjernerne

Guldalderen - 25 års dansk håndboldhistorie af Søren Paaske

Det er ikke noget nyt, at Danmark dominerer håndboldscenen på verdensplan!

Bogen her er en gennemgang af dansk håndboldshistorie gennem 25 år - lige fra De Jernhårde Ladies' gennembrud i 1996 til Ulrik Wilbeks afsked med herrelandsholdet i 2014. Om nøglekampe, de største triumfer og nederlag, kontroversielle trænerfyringer og anekdoter fra træningsrummene.

Bogen findes også som ebog på eReolen

'Håndboldens legender' af Thomas Ladegaard

Beretning om dansk og international håndbold fra med 1960. Om spillets udvikling fra markhåndbold til global mediesport, og om alle dem, der har været med til at skabe spillet. Fra Anja Andersen til Mikkel Hansen. Og fra Svetlana Kitić til Nikola Karabatić.

Læs bogen som ebog på eReolen.

'De største jernladies: en historie om 10 af de bedste kvindelige håndboldspillere' af Susanne Horsdal

Når vi taler om håndbold på verdensplan, så kommer vi ikke udenom kvinderne (de vil dække os op og spille os sønder og sammen...). 

Bogen her genopfrisker de store søde sejre, de sure nederlag ,og de uundgåelige konflikter. Omdrejningspunktet er 10 portrætter af udvalgte profiler - Susanne Munk Lauritsen, Anne Dorthe Tanderup, Tonje Kjærgaard, Anette Hoffmann, Katrine Fruelund, Mette Vestergaard, Camilla Andersen, Tina Bøttzau, Janne Kolling og Anja Andersen.

Bogen findes desuden som blå titel som ebog på eReolen

Håndboldhistorier af Ole Sønnichsen

Hvis du vil læse lidt om de enkelte håndboldspillere på herre- og damelandsholdet, så findes der en lang række bøger i børnebiblioteket. Du kan blandt andet læse om Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mads Mensah. Foruden damerne: Sandra Toft, Anne Mette Hansen og Louise Burgaard

De er let læst, og kan for voksne gå an i en snæver vending, mens vi venter på at de mere fyldige bøger om dem bliver skrevet :-)

Materialer