Mio, min Mio
Mio, min Mio

Nyt fra børnebloggen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.02.15
Mio, min Mio

Der er en grund til at nogle bøger bliver til klassikere. Og der er bestemt også en grund til at Astrid Lindgren blev en berømt forfatter.

Selvom ”Mio, min Mio” er skrevet tilbage i 1954 er den - for mig - en fortælling, der stadig er fantastisk og vidunderlig.

9-årige Bosse forsvinder en dag fra Stockholm. Han forsvinder fra sit forfærdelige og ukærlige liv hos sine ondskabsfulde stedforældre Onkel Sixten og Tante Edel. Begge hader Bosse og det viser de ved f.eks. at tale grimt om den far, Bosse aldrig har kendt. Bosse forsvinder også fra det eneste gode han har i Stockholm. Vennen Benka.

Men dér - hvor Bosse kommer hen - er til Landet i det Fjerne. Her lever hans far – Kongen – som har savnet sin søn i alle årene. Og Bosse er ikke længere et uelsket adoptivbarn. Bosse er en prins, javist en rigtig én! Som i virkeligheden hedder Mio. Landet i det Fjerne – er et eventyrland med små bindingsværkshuse, rosengårde, vidunderlige blomster og fugle, der synger så smukt. Mio får en ven – lige så god og rar som Benka, han hedder Jum-Jum. Men i alt det smukke, visner eller dør der noget levende, hver gang navnet ”Ridder Kato” nævnes. Ridder Kato er et ondt og grusomt menneske. Kato lever i Landet Udenfor – hvor intet menneske lever et ønsket liv. Igennem tusinde år har Kato og hans spejdere bortført uskyldige børn til Landet Udenfor. Og aldrig er nogle af disse børn vendt hjem igen.

Sammen med vennen Jum-Jum – drager Mio ud for at kæmpe mod Ridder Kato, for at finde svar på hvor alle de fortabte børn er og for at gøre en ende på Ridder Katos ondskab. Mio’s far – Kongen – er ulykkelig over at Mio allerede vælger at rejse fra ham og tager derfor afsked med Mio med en frygt i sit hjerte for at de aldrig vil se hinanden igen.

Bestil bogen her – og få en fantastisk læseoplevelse - skrevet af en af de største forfattere, Astid Lindgren!